Tuesday, May 31, 2011

Kau Tau Ape itu sebenarnya Cinta?

Salam Readers,

wah..Ape kau pikir aku nak tulis bila tgk Tajuk kat atas?? Ye,,, aku tau k0rang neh memang suke sangat bile tajuk cintan-centun neh... Aku ni dah habes zaman na becinte sakan sgt sbb aku dah puas becinte sakan dulu.. So aku saje2 nak share dengan K0rang benda-benda yg aku sebut ni seakan - akan fakta tapi xlah berape nak fakta sgt... Wahahaha..Xpecaye sudah... (dtg dah gile si die neh ('',) )... Hokeh.. Mari kite Check.. Anda Penah merasai situasi sebegini??? Carilah mamat lain kalau k0 terase, tp kalau ko nak g0 0n itu keputusan kau... Your life is your decisi0n rite?? JOm tengok...


Cinta ke?




1. Kau   : Abg syg syg x? Abg cinta syg x?? (untuk kali ke 8790 kali kau tanya bulan neh)
    BF kau : Syg gile kat syg.. Muah3 .. Muahhh... (untuk kali ke 97666 kali die ckp kat kau including tanpa  kau bertanye)

Ewww...aku taip pon geli..Wekk.. =P Kau rase die betul2 syg kat kau ke? Atau die nak buat stock awek. atau die terpakse ckp syg 18 juta kali sebab dia ade sebab lain??
Pade aku la, my own opini0n is Cinta tak perlu ckp banyak2 kali...  sbb yg banyak kali tula fake rasenye.. Cukup kau tau die cinta kau dr perangai jek kau dah tau... Pada aku Cinta tu boleh tunjuk dr tangungjawab, kau jaga die time waktu sakit, kau pandai amek hati die, kau slalu basuh cawan or pinggan lepas kau guna kat rumah (hahaha...) , dan kau yg awek2 tu xpayah nak marah kalau s0alan k0 tu xbejawab...Kalau sekadar lelaki tu senyum n angguk tu dah cukup ok dah... Ye...


2. Kau xpayah nak jadik org lain

ye .. kau tak payah nak jadik org lain sgt.. kau kene pilih baju berjam2 utk keluar ngan die.. Kau kene s0lek smpai takleh nampak satu p0n bintik kat muke kau tu & Kau smpai kene beli baju kat  Mall semate2 hanye nak kuar ngan die.. Kalau First date b0le terima la, tapi kalau dah 180 kali kau keluar ngan die kau nak kene siap bebagai beli baju baru.. hentikan jekla.. Owh... itu adalah namanya berusaha utk menjadi 0rg lain (hipokrit) utk bg 0rg yg kau Cinta suke dgn kau tu... Kenapa die xb0leh nak suke dengan diri kau yg sbenarnya sdgkan die nak kawen dgn kau...?? Sbb die banyak komplen kau xcun kalau ikat rambut kaler biru nak pakai kaler tu ini...Komplen kau x pakai high heel 5 inchi..KOmplen kau xblonde rambut kau... Komplen kau pakai baju r0p0l2 maca badut......Heh? Kau xpenat eh dengar ckp die.. Xpenah nak jadik diri kau...Penah x die k0mplen sbb kau lambat or tinggal S0lat?? Kalau kau selesa mcm 2 teruskan tapi kau b0le tahan ke sampai 20-30 tahun kau nak kawen ngan die?? Letih kan? Depan sape lg kita boleh nampak b0d0h kalau bukan depan 0rg yg kite syg.. ( jgn la b0d0h melampau,  mean tanye jelah die kalo bende2 yg kite tak tau.. )



3. Kedekut Taik Hid0ng Masin

Kau keluar dengan die first time jek die blanje kau.. itu pun die kasik k0 makan jek.. Ckp keje gaji beribu2 bukan main.. Cerita gebang mak datuk, org kat Afrika p0n tau dia adelah manusia berjaya tapi bila nak suruh belanje kau kat Mamak makan roti BoM RM 2hengget pon die berkira dengan kau... Bestla kau nanti bila dah kawen.. Pade aku kedekut neh penyakit keturunan... hehehe...
Kalau BF kau tu sederhana gajinya kau kene fahamla tapi kalau die asyik nak Gebang jek keje die best gaji besor, baik kau test die..manetau die menipu kau ke....Wowowow... Bahaye..hahaha..
Kalau pegi mane2 tempat plak tak pernah nak ingat beli survenior kat kau... PAstu  kau jek yg kene blanje die setiap kali keluar... Ape yg kau syg sgt dengan org cmni? Cinta? Cinte eh mcm tu??

4. Sukehati nak marah kau

Kau jalan lambat die nak marah, kau ajak die makan die nak marah, kau masak xsedap die nak marah, kau pakai buruk sket die nak marah... Mcmane la agaknye rase ari2 kene marah... Penat? Tau pon... Ye.. BF mcm ni kau xpayah nak syg cinte bebagai sgtla.. Kau kene carik org yg sbar utk jadikan suami... Abes sok anak k0 menages bising2 p0n die nak marah kau? Melampau la tu...Meh aku lempang muke BF kau tu..hehehe... Kalau dah marah lame2 naikla penamp0r kat muke k0 tu.. ha... dulu kau tangkap Cintan sgtkan..Kau dahtau die baran... S0 kau nasihat die baik-baik...Xjalan lebih baik kau carik lain.. Syg? Cinta? Kalau dah hari2 k0 kene pukul masuk bawah k0si, K0 b0leh Cinta2 lg ke?? ;P

5.Suke sgt nak s0r0k2 handphone.. Hp ade 3-4 plak tu..

Eh? Ade rahsia negara eh?? Die perisik kerajaan ke yg nak berahsia sgt ngan kau? Hahah.. Org jadik perisik xpakai tenonet tnonet sms neh.. die pakai k0d2 siri jek.. (akibat terpengaruh cite Jame BOnd..) =P
Patu ade pulak bunyik ringtone henpon lain... Rington lagu jiwang plak tu.. Kau p0n tanye.. Eh sejak bile abg pakai hendpon Blackberi neh..Ye kau pon xtau kan?.. xbaik die sorok2 depan kau... lgla kalau kau nak pegang hp die pastu marah2 kau x tentu pasal.. Baik kau cek cepat2 .... Tu maknenye... Die takut kantoi la tu...Wahahaha... Kau yg pempuan tu jgn la 0ver sgt.. as l0ng xde bende suspicious relax n co0l jela.. Xpayah nak tanye lelebih sgt.. Kang ade kene makan pelempang.. Wahaha

6. Alasan

Wah.. ini bende glamer slalu sgt dengor.. Bukan main bg alasan.. Hebat Cipta alasan..."Owh.. you.. mak i ckp nak suruh i keje lama sikit baru pinang you" " I xbersedia dengan komitment lg la, xnak pk lg pasal kawen,, so  kita enjoy2 dulu eh" " Syg, abg bukan tak nak kawen, tp tunggu la 4-5 tahun lg" " You, nantilah i pk....pkpkpkpkpkpk.... pastu K0 smpai ke sudah x kawen... Weh .. Comm0nla.. Takkan tu pun kau x b0leh pikir.. Aku ckp betul.. Kalau dah 2-3 tahun kau ajak die kawen n die p0n dah stabil , dah b0leh bg kau makan tp tetap refuse, aik k0 blah jek carik lain.. Aku Cinta SANGATla kat dia... Abes kalau die tibe2 kawen dengan 0rg lain tanpe kau menyentandby sesuatu, xmenanges kau.. Aku Jahat? Hahaha.. Memang nampak agak jahat tapi kalau k0 anakdartu jgn marah BF ko... sbb tu salah kau.. Dah Takdir? Jangan nak slhkan takdir, Jalan Hidup tu di tangan kau ,,, Okey?

7. Selfish gile

Bukan jual ikan tp pentingkan diri sendiri.. ni malas aku nak ckp panjang.. Kau sendrik pon tau.. Asik kau jek nak dengar ckp die...Xde tolerate langsung Abes hati kau sape nak jage? SO? Boleh blah....


8. Xpenah nak ingat kan kau pasal Agama

Balik-balik ajak kau pegi Diva, Karok, S0pping Mall, Tepi laut, Makan-makan borak lama-lame tapi bile time S0lat die main langg0r jek.. Xpenah nak ajak kau pegi Masjid S0lat.. Ye.. perangai mcm tu bagus ke utk anak-anak kau nanti? Kalau kau rase bagus tu aku xtaula mcmane nk ckp... S0 kalau kau rase nak carik ketua keluarge yg baik n beragama, baikla tengah berCinta ni kau tau hati budi die... Kalau kau dah Cinta sgt nasihat die baik2 tap kalau Kau tegur die pasal sembahyang dah naik kaki atas muke... Lebih baik kau bg die pelempang balik, angkat kaki pastu blah. Hokeh? Simple tp susah nak buat kan? Tapi bila lg nk mule?

       :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
     ::                              :::
   ::                                ::
:::                                ::
::                              :::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:::::::::::::::::::::::::::::
:::::::::::::::::::::
:::::::::
::


Sorryla..LOve separuh aku x jadik..Wahahah...

Apasal kau EM0 sgt Nadia??Mcm penah rase jek...Kau punye laki dah perfect sgt ke?? Hahahah... Aku xdelah nak ckp laki aku perfect sbb manede manusia perfect.. Tapi pada pandangan mata aku die xdela dalam senarai2 yg aku bg kat atas... Aku kire dah penah tinggalkan lelaki -lelaki yg x bergune berada kat atas neh... Kau nak kutuk aku terpulangla... tu kau punye pasal nk teruskan aku cume cite berdasarkan pengalaman.. dulu aku byk BF...aku kawan bk org bukan sebab aku x setia tapi aku nak tau hati budi... so agak2 aku xberkenan memang aku blah tggl. Lantakle Cinta Centun letak tepi Okey???... Agak2 merepek kat mate aku mmg reject......

Okkey,, Nak ikut tu ikutla.. Xnak ikut tu life K0rang kan? Your Life your choice.. itu just 0pinion aku jek..

Hey Guys! Jgn nak marah sgt... Nanti aku buat entri pasal aweks plakss yek.. hahaha...


Ok, Beb! Satu jek nak ingatkan Cinta pada Allah itu adelah Cinta yg paling hakiki.... Okla.... Chow chin chaw!.........


Salam...



7 comments:

cpahniza said...

owww..yg dulu tuu ada ciri2 kt ats ni la eh? wahaha!

shafiqa najib said...

I LOIKEEEEEE DIS :D

hida izzati said...

saya gelak dari awal entry post ni sampai akhir sampai berair2 dah mata.nampak mcm sedih je padahal sakit perot sebab kesengalana akak.banyak yg benanye pendapat akak ni sebab saya pernah laui jugak.Alhamdulillah ada jugak yg terbaik buat saya =)

hida izzati said...
This comment has been removed by the author.
hida izzati said...
This comment has been removed by the author.
hida izzati said...
This comment has been removed by the author.
hida izzati said...
This comment has been removed by the author.