Tuesday, October 19, 2010

Friday, October 8, 2010

Keje Lama vs Keje Baru...

Salam..

Arini aku nak story pasal keje baru aku yg xbape nak baru sgtla..
Tapi yang penting keje baru aku xpening n xkena maki ngan client or owner rumah macam keje sebelum ni..Hampeh..Bukan ape..Kadang-kadang aku rasa keje lama aku tula yang membuatkan aku tua sebelum usia..haha..abes bile dah kene marah xkan nak senyum plak..Xnormal plak kan..hehe..

That day last month aku dapat call dpd 1 of the offshore company kat johor bahru..Aku mula2 rase malas gak,sbb aku paling tak suke atttend interview walaupun aku baru g interview dalam hidup aku xsampai 5 kali pun tapi kali ni xtau pesal rase cam malas betu..
Tapi Haiyat,tunang aku dok berbuih nasihat suruh pegi jugak.. Atlast aku g jugak..

Dengan kemalasan yang membara, aku cuma bawak resume sahaja berserta gambar yg xbrapa nak cun(gambar skolah2 dulu,muka muda habess) pastu dengan selamba xbawak ape2 cert mahupun transcript Universiti masuk bilik Interview.. Interview punya interview, punyala lame bukan dok tanya aku pasal keje sangat,dok ajak aku berbual pulak..so bile die dah tergelak2 dengar aku siap buat lawak die pun tanya aku bila nak mula kerje..(memang betul tips utk dpt keje senang ialah ambik hati penginterviewer anda)..huhu..aku tanya brapa dia offer..then dia tanya brapa gaji aku skrg..after that die pun bgla lebih sket n yg buat aku menarik tertarik ade bonus 3-4 bulan gak..huhuh...

SmS tunang aku tanya pendapat nak terima ke x job tu then dia jawab "Sign jangan takot! 25 persennn"...haha..ade ke?

Aku ikut diorg g tempat loading barang2 Off shore kat warehouse..Pehh..Johor Port punyela panas..tapi aku xkesah sgt sbb diorg kat dalam tu sgt friendly..bila sampai sana kalo bawak invoice or DO..mak aih..macam tuan puteri diorg layan..Al-Maklumla..semua lelaki dalam tu..tetiba ada pulak bunga skuntum....macam2 perangai n style mengurat aku tgk..ape2 pun diorg mmg best n sporting..

Boss aku yg baru pun ok..Xberkira kalau nak claim ape2..yelah sbb tgk pofit kompeni jek 1 project dah boleh cover 3-4 thun punye expenses..Opis pun buat ade2 jek..yang ptg time loading barang dr kapal or kat yard aku kene ada la..kalau x masak nak menjawab..tapi xdela sesusah keje yg dulu..asik dok tengok duit org kuar masuk..miss 1sen pun memekak macam hilang sejota..maklumla jaga harta benda org kaya kedekut..Mmgla camtu..

Sebut pasal kerja mesti pk jugak sampai bila aku nak dok makan gaji jek..teringin jugak aku nak bisnes..malam td aku bincang ngan haiyat nak bukak bisnes ape..n adela planning kami utk masa depan..Haiyat nasihatkan aku suh banyakkan doa n solat sbb rezeki dtg dr Allah SWT bukan datang dr manusia..yg penting berusaha n terus usaha..
Thats why i LOve En Haiyat so much because he always remember me bout Islam and Allah SWT..=)

Ape2pun aku tetap bersyukur apa yang Allah SwT bg pada aku..berkat doa mak ayah n family aku gak..Aku nak kumpul duit..atleast aku dapat bawak mak aku g haji ataupun tunaikan umrah..

Hari Ahad ni , Abg aku no 2 nak bertunang,.. 10.10.2010 ler katekan..haha..tiru Sheikh Muzafar..Ape2pun tahniah utk dia..Gasakla korang redah time2 alam pertunangan neh...baru tau nanti nape aku ngan haiyat tu asik bertekak jek..Aku doakan korang baik2 saja..=)
n Bhagia dunia akhirat..
Amin...=)



M. Nasir - Suatu Masa



Memang suka lagu slow...xsuke lagu2 yang xtentu arah yg macam serba xkena tu..
Thats y lagu neh jugak beri aku ketenangan sbb aku dedicated khas for Fadzly that i'm promise i will never miss him anymore... This love going to be for someone whoe really appreciate me..
Aku bg dia sms dedicated this song and he wish me happy forever after n after n he said 'barang yg lepas jgn di kenang'..
Thats i y now i feel i'm not guilty anymore..even i'm not doing anything wrong..

This is the last and after this this love akan jadik milik someone..n goodbye to En Fadzly kerana pernah hadir dan melukakan hati aku..
Thanks En Haiyat..kerana sudi hadir dalam hidupku dan membahagiakan aku..

Anything happened, thats is called 'LIFE'...

Wednesday, September 29, 2010

Entah - Afgan Luv this Song


Actually this song sgt bermakna..
Slow n meaningful..
Entah bila hati aku ni sebenarnya betul2 terbuka..
Aku masih sedih walaupun dah 2tahun berlalu~
Entahlah...~