Monday, February 27, 2012

Majlis Pernikahan & Persandingan Lisa Surihani & Yusry

Hi guys..

Entry pagi-pagi buta ni saje nak post pasal one of my faveret 'Kakak'.. haha.. Perasaan betol. Actually aku sangat minat dengan Lisa Surihani dari dulu lagi. Kire cm Idol jugak. (cuma dah cuba nak kurus macam dia tapi GAGAL! )

Bila dengar dia nak kawin dengan Yusry, aku pulak yang berasa xsabar nak tengok diorang punya Majlis.
Dah terbayang majlis yang nice-nice simple-dengan color yang pastel and sesuai dengan character bride ni..ala-ala Fairy tale.. hehe :)
Bak kata beberapa orang kawan aku..

Apabila lelaki yang berjaya, hensem dan baik serta ramai peminat sperti Yusry memilih wanita yang cantik, bijak, pandai dan tak bimbo mcm Lisa, dunia ni masih mempunyai sinar harapan dan pilihan bijak.
Apabila wanita berjaya, cantik dan ramai peminat lelaki seperti Lisa memilih Yusry lelaki yang berjaya , bekerja keras selalu ada rasa nak memajukan diri serta berpoket tebal seperti Yusry, dunia ini dirasakan masih berputar dengan Normal..


haha.. Ok su. Aku suka ayat ko. dan kawan-kawan ku boleh teruskan pencarian sebab dunia ini masih Normal berputar. Masih ramai lelaki yang berkualiti di luar sana untuk anda.

Ok. Jom tengok Gambar Pernikahan dan Persandingan Lisa & Yusry.
Credit to Photographer rasmi mereka yang power-power.. Gambar memang awsome! =)
































Doa untuk diorang semoga kekal hingga akhir hayat dan bahagia duni akhirat. Amin.. =)



Tuesday, February 21, 2012

Printed Paper Bag

Assalamualaikum..

Okeh. Semalam ajek sedih.. Harini dah tak sedih lagi.. =)
Dah suke... hehehe..

Dah lame nak post mende ni tapi lupela..

Ok.. Aku sekarang ade jual printed paper bag yang warna putih ni.. Ini memang sangat banyak dapat tempahan... sampai kedai Cina supplier tu pon perli aku cakap, Pokok kat Malaysia ni dah abes dah nak buat Kertas Bag tu..haahaha.. Nampak beno menipunye...
Harga memang sangat berpatutan. Nak tau sila kol atau contact aku. 019-7481004 atau boleh jenguk ke facebook - Moon's Homemade Chocolate & Bakery


Design boleh pilih. Printed colour tau! =)


Ada siap reben and labels..


ada banyak design lagi..

So.. Jom.. selagi stock ada.. Harga memang berpatutan..
Ape-ape boleh call aku.. 019 7481004.. =)

okla.. Nak pegi delivery bunga jap ni kat UTM, Skudai..

Ok tengs... Bye.. salam..

Monday, February 20, 2012

Jangan berSedih..

Assalamualaikum,.

harini? rasa sedih.. sebab? Xtau..
Mungkin perkara pelik berlaku..atau.....cuma Allah SWT je yang tau..

Tiba-tiba rasa cam sedih yang amat. Besok lusa okla kot.
Xpela nak take time untuk diri sendiri.
Tengah pikir sape la yang dok naye aku ni.. =(
Allah SWT lebih mengetahui.


Allah berfirman: 
Sesungguhnya orang-orang yang sabar itu, akan disempurnakan pahalanya dengan tiada terhitung ” – Surah Az-Zumaar, ayat 10
Hendaklah kamu bersabar, sesungguhnya Allah itu bersama orang-orang yang sabar“ – Surah Al-Anfaal, ayat 46
Apa yang di sisi kamu itu akan hilang dan apa yang di sisi Allah itu yang kekal.  Dan akan Kami berikan kepada orang-orang yang sabar itu pembalasan, menurut yang telah mereka kerjakan dengan sebaik-baiknya“ Surah An-Nahl,Ayat 96

Ya Allah, aku berlindung pada Mu dari gangguan Syaitan yang di rejam.
Allah SWT yang menguasai kerajaan langit dan bumi. Dan tidak ada bagiku selain Allah SWT, sebagai pelindung dan penolongku.
 La Tahzan Nadia.. Jangan Bersedih....


Salam..

Saturday, February 18, 2012

Set Silver Box Pack


Assalamualaikum..

Okey mak cik datang nak buat Offer Lagi. Sila tengok dan fikir. Kalau berkenan jangan teragak-agak terus sms aku.. Hahaha.. Saiko- saiko.. Eh betul ni.. Nanti kang tak boleh tido malam pulak.. =D

Yang ni memang murah. Silver Box ni sangat canti dan simple. Siap ade Labels nama korang and ribbon lagi kat kotak tu. Ukuran dalam 10 cm panjang x 7 cm tinggi kotak.


ada silver Box dengan label & Ribbon


Lolipop


Jely Candy with label


Ice Cream Biscuits with label


Marshmallow with labels


Senang kan? Simple !!! hehe

Ada 4 jenis gula-gula dalam satu pack.

Okla 2 cun-cun & sangat simple untuk bagi kat Guest korang.. =)

Harga cuma RM 2.50 sahaja per pack. 
(Harga tak termasuk cost penghantaran)
Bagi yang order 300 pcs ke atas ada special price okey.. =)
Ini boleh Post ke seluruh Malaysia..
Dalam ada macam-macam gula-gula. Berbaloikan?

Ha jom,.. tunggu ape lagi. Meh mai contact aku skrg.. =D

Nadia 019-7481004.

tata. See you next entry. =)

Goodies Set- Printed Paper Bag

 Assalamualaikum..

Cuti sekolah dah dekat. Mesti ramai yang berlumber- lumber nak buat majlis bebagai.. kawin, tunang, aqiqah.. Macam-macam lagi. So aku nak OFFER korang set goodies paling simple n senang. Okey jom tengok.


Set of Goodies Paper Bag ada
=


1 Paper Bag siap printed nama anda, label & ribbon


Cupcakes with box and ribbon + Choclate Bar + Lolipop





eh Kejap.. Kalau nak beli Printed Paper Bag Sahaja pun aku ade jual:-




Tadaaaaaaa... haaa.. Jom.. Apelagi.. Nak tempah jom contact aku sekarang:

Nadia : 019-748 1004

Selagi tempahan masih di buka...
Apelagi ambik tepon , takde lengah terus call..
Hahaha..
Okla.. 
See you next entry.
=D
Assalamualaikum..

Saturday, February 11, 2012

Candy Buffet Birthday Party - Adam Irfan

Assalamualaikum..

Ye encik tuan puan.. Sorila lame sikit tak update blog.. (Bukan memang selalu ke ko malas..hehe) bukan malas la tapi sangat BZ.. (ayat selamatkan diri..haha) OK2..
Kali ni nak HuPdate Candy Buffet Birthday Adam Irfan.. Budak kecik yang sangat comel dan sangat pandai..
Adam Irfan is mix Chinese & Malay. I thought ayah dia memang Hengsem & Mummy dia  CUn .. So no w0nderla dapat anak yang CUte sesangat...
Kalau dapat Klon budak kecik ni memang aku Klon dah jadik anak aku.. hehehe.. Oklah stop Berangan Jom tengok simple CAndy Buffet Birthday Baby Boy Adam Irfan yang pertama.
Theme is Pooh & Friends.. =D

Thanks to Dewi sbb sudi ambik CAndy Buffet Moon's Homemade Chocolate & Bakery.

Okey..Lets enjoy some photos .. =D


The welc0me Board!
Cupcakes yum.yum.yum..hehe



Marshmall0w!

                                                            Adam Irfan dengan Nenek!


Kek yg sgt Comel.. hehhe


Kenyang! =D



Happy Family..=)


 ....

Hehe.. Comelkan budak tecik neh..hehe..

Okey.. Pade sape2 yang berminat nak buat Candy Buffet utk Birthday Party anak-anak ke, mak ke, ayah ke, boy prend ke.. sape-sape jekla..
Boleh contact aku.. =)
or search facebook: Moon's Homemade Chocolate & Bakery..
boleh call or sms 019-7481004

Okey.. jumpe lagi di nexT Entry.. =D