Monday, February 27, 2012

Majlis Pernikahan & Persandingan Lisa Surihani & Yusry

Hi guys..

Entry pagi-pagi buta ni saje nak post pasal one of my faveret 'Kakak'.. haha.. Perasaan betol. Actually aku sangat minat dengan Lisa Surihani dari dulu lagi. Kire cm Idol jugak. (cuma dah cuba nak kurus macam dia tapi GAGAL! )

Bila dengar dia nak kawin dengan Yusry, aku pulak yang berasa xsabar nak tengok diorang punya Majlis.
Dah terbayang majlis yang nice-nice simple-dengan color yang pastel and sesuai dengan character bride ni..ala-ala Fairy tale.. hehe :)
Bak kata beberapa orang kawan aku..

Apabila lelaki yang berjaya, hensem dan baik serta ramai peminat sperti Yusry memilih wanita yang cantik, bijak, pandai dan tak bimbo mcm Lisa, dunia ni masih mempunyai sinar harapan dan pilihan bijak.
Apabila wanita berjaya, cantik dan ramai peminat lelaki seperti Lisa memilih Yusry lelaki yang berjaya , bekerja keras selalu ada rasa nak memajukan diri serta berpoket tebal seperti Yusry, dunia ini dirasakan masih berputar dengan Normal..


haha.. Ok su. Aku suka ayat ko. dan kawan-kawan ku boleh teruskan pencarian sebab dunia ini masih Normal berputar. Masih ramai lelaki yang berkualiti di luar sana untuk anda.

Ok. Jom tengok Gambar Pernikahan dan Persandingan Lisa & Yusry.
Credit to Photographer rasmi mereka yang power-power.. Gambar memang awsome! =)
































Doa untuk diorang semoga kekal hingga akhir hayat dan bahagia duni akhirat. Amin.. =)



Tuesday, February 21, 2012

Printed Paper Bag

Assalamualaikum..

Okeh. Semalam ajek sedih.. Harini dah tak sedih lagi.. =)
Dah suke... hehehe..

Dah lame nak post mende ni tapi lupela..

Ok.. Aku sekarang ade jual printed paper bag yang warna putih ni.. Ini memang sangat banyak dapat tempahan... sampai kedai Cina supplier tu pon perli aku cakap, Pokok kat Malaysia ni dah abes dah nak buat Kertas Bag tu..haahaha.. Nampak beno menipunye...
Harga memang sangat berpatutan. Nak tau sila kol atau contact aku. 019-7481004 atau boleh jenguk ke facebook - Moon's Homemade Chocolate & Bakery


Design boleh pilih. Printed colour tau! =)


Ada siap reben and labels..


ada banyak design lagi..

So.. Jom.. selagi stock ada.. Harga memang berpatutan..
Ape-ape boleh call aku.. 019 7481004.. =)

okla.. Nak pegi delivery bunga jap ni kat UTM, Skudai..

Ok tengs... Bye.. salam..

Monday, February 20, 2012

Jangan berSedih..

Assalamualaikum,.

harini? rasa sedih.. sebab? Xtau..
Mungkin perkara pelik berlaku..atau.....cuma Allah SWT je yang tau..

Tiba-tiba rasa cam sedih yang amat. Besok lusa okla kot.
Xpela nak take time untuk diri sendiri.
Tengah pikir sape la yang dok naye aku ni.. =(
Allah SWT lebih mengetahui.


Allah berfirman: 
Sesungguhnya orang-orang yang sabar itu, akan disempurnakan pahalanya dengan tiada terhitung ” – Surah Az-Zumaar, ayat 10
Hendaklah kamu bersabar, sesungguhnya Allah itu bersama orang-orang yang sabar“ – Surah Al-Anfaal, ayat 46
Apa yang di sisi kamu itu akan hilang dan apa yang di sisi Allah itu yang kekal.  Dan akan Kami berikan kepada orang-orang yang sabar itu pembalasan, menurut yang telah mereka kerjakan dengan sebaik-baiknya“ Surah An-Nahl,Ayat 96

Ya Allah, aku berlindung pada Mu dari gangguan Syaitan yang di rejam.
Allah SWT yang menguasai kerajaan langit dan bumi. Dan tidak ada bagiku selain Allah SWT, sebagai pelindung dan penolongku.
 La Tahzan Nadia.. Jangan Bersedih....


Salam..

Saturday, February 18, 2012

Set Silver Box Pack


Assalamualaikum..

Okey mak cik datang nak buat Offer Lagi. Sila tengok dan fikir. Kalau berkenan jangan teragak-agak terus sms aku.. Hahaha.. Saiko- saiko.. Eh betul ni.. Nanti kang tak boleh tido malam pulak.. =D

Yang ni memang murah. Silver Box ni sangat canti dan simple. Siap ade Labels nama korang and ribbon lagi kat kotak tu. Ukuran dalam 10 cm panjang x 7 cm tinggi kotak.


ada silver Box dengan label & Ribbon


Lolipop


Jely Candy with label


Ice Cream Biscuits with label


Marshmallow with labels


Senang kan? Simple !!! hehe

Ada 4 jenis gula-gula dalam satu pack.

Okla 2 cun-cun & sangat simple untuk bagi kat Guest korang.. =)

Harga cuma RM 2.50 sahaja per pack. 
(Harga tak termasuk cost penghantaran)
Bagi yang order 300 pcs ke atas ada special price okey.. =)
Ini boleh Post ke seluruh Malaysia..
Dalam ada macam-macam gula-gula. Berbaloikan?

Ha jom,.. tunggu ape lagi. Meh mai contact aku skrg.. =D

Nadia 019-7481004.

tata. See you next entry. =)

Goodies Set- Printed Paper Bag

 Assalamualaikum..

Cuti sekolah dah dekat. Mesti ramai yang berlumber- lumber nak buat majlis bebagai.. kawin, tunang, aqiqah.. Macam-macam lagi. So aku nak OFFER korang set goodies paling simple n senang. Okey jom tengok.


Set of Goodies Paper Bag ada
=


1 Paper Bag siap printed nama anda, label & ribbon


Cupcakes with box and ribbon + Choclate Bar + Lolipop





eh Kejap.. Kalau nak beli Printed Paper Bag Sahaja pun aku ade jual:-




Tadaaaaaaa... haaa.. Jom.. Apelagi.. Nak tempah jom contact aku sekarang:

Nadia : 019-748 1004

Selagi tempahan masih di buka...
Apelagi ambik tepon , takde lengah terus call..
Hahaha..
Okla.. 
See you next entry.
=D
Assalamualaikum..

Monday, February 13, 2012

Murid-murid sebut betul-betul...DENG.KI. = DENGKI..


Salam.

Fuh.. Tajuk entri panas bebagai bak air masin yang terkena luka di kaki. Fuh.. melepuh weh. Mau tersagat pelok bantal menahan sakit. Pang!!Pang!!
Okey dah tersedar dari merapu.Kembali ke alam nyata.

Saje nak update Belog cerita sikit pasal Hasad Dengki. Eh Dengki dengan Jealous lain eh. Dengki ni die agak Kronik sket. Kalau setakat cemburu tu xde mende sangat tapi kalau Dengki tu susah banyak bukan sikit. Kalau yang kepale hotak penDENGKI tu hukum die basuh Otak dengan Klorok. Bagi hilang sikit daki-daki hitam..Mesti korang nak kate : "Alah, ape nak heran.. semua orang tau kes Dengki ni. Biasela tu"

"BIASe LA TUUUUUUUUUUUUUUUUU....."

DENGKI tu biasa eah??
Biasa ke?
Owwhh Biasa..

NO! Aku tak biasa.

Bukan ape..kadang-kadang aku tak faham dengan Masyarakat kita. Selalu cakap benda yang salah tu BIASA.. Nampak macam simple thing jek benda yang salah kalau kita tegur kat tV: Orang bunuh orang sebab Dengki - Eh Biasela.. Tapi sebenarnya benda tu bukan benda Biasa.

..........................
Dengki ni ape yang aku tengok-renung- fikir ade banyak jenis.
Hape ingat Kuih jek ade banyak jenis?
Dengki pon ade jugak. Meh aku cite sikit.

sebelum tu meh kite tengok muka orang dengki...




mule la 2 kang carik jalan len..

Dengki ialah salah satu Penyakit Hati yang sangat merbahaye ye kawan-kawan. Tak mo dengki..
Sebut pasal Dengki- aku nak sebut beberapa jenis dengki ni dan kalau tak paham jugak aku siap bagi Contoh. Yelah, cakap kias-kias tak paham, meh bagi Contoh, tapi dah bg contoh ni jangan buat pulak. Kang jadik Mentor pulak aku.. wakaka

Kategori DENGKI pertama jatuh kepada
Manusia yang tak boleh tengok orang lain lebih sikit. Kalau lebih sikit jek mule carik jalan nak melenyap kelebihan manusia lain. Mulela buat cerita fitnah sane sinun. Ini manusia memang sangat merbahaye ye kawan-kawan. 

Contoh eh : Si A ni dpt naik pangkat, Si B ni nak jugak naik pangkat tapi pulak keje suke mengular, asal pukul pagi jek Mengeteh,asal pukul  tengah jek tid0 dalam Store , Pukul petang jek mengular suruh orang lain Punch Card. Ntah bile mase keje,eh pastu tak dapat naik pangkat. Mulela jumpe BOMOH Siam. Puh! Pah! Puh! Pah! Kang si A dah sakit maka tak boleh keje. Maka Bergumbiralah wahai Syaitan sekalian. Manusia? Dapat Dosa.

Kategori DENGKI kedua jatuh kepada 


Manusia yang agak same dengan Kategori pertama tapi die nih lagi Dahsyat. Dia dah jatuhkan orang lain lepas tu die ambik ape yang org yang didengki tu ade. Hah ini jenis manusia bagus tolak tingkat 18 kalau jumpe. Bukan jek ade penyakit DENGKI tapi disusuli pula penyakit Tikam Belakang. Complete! Kalau main game Boleh masuk last Stage = Stage kene balun dalam Kubur.

Nak Contoh? Meh ade contoh yang sedap sikit :-
Si Tepah (bukan rupa sebenar) ni meniaga kemain maju lagi, maklumler kat Kampung tu die sorang ade meniage kain Samarenda Me Amour. Tapi si Selemah (bukan nama sebenar) ni meniage kain Pesen lame-lame. Orang kampung sekarang dah maju nak jugek pakai kain ala-ala Rosalinda pakai. Jadik si Selemah ni berbaik la dengan si Tepah bukan main. Si Tepah ni xdelah pikir mende len. Ingat nak tengok jugak same-same Bangsa maju. Tapi si Selemah ni pandai.Dalam die baik2 tuu dDie pukul canang cakap si Tepah ni jual kain mahal, Low Quality, Beli pakai Bundle, Takdak Kelass..Dalam mase yang same die pon menjual jugak. Dahler fitnah pastu pegi pulak hantar Si Tepah Santau Merasuk. 

Peh, Dasat ek orang camni?? Dah si Tepah sakit, kadang boleh bawak mati. Sok ko mintak hampun la Selemah kat Padang Mahsyar. Bawak sekali kain Samarenda ko tu. Dahler Jahat, Jahat pulak tu. Ini ke yang orang kate "BIASE la tuu" eh? Eh terase? Tak ni contoh ajekk.. Selagi ade napas, sempat Taubat tu,bukan Taubuat.

Bahaye penyakit Hati.. HAsad Dengki.. Mintak elak.. Kalau kita cemburu dengan orang lain sebab orang tu berjaya, cuba jadikan dia Mentor. Bukan menjatuhkan orang lain. Jangan mundurkan diri dengan perbuatan yang tak bermoral macam tu.

Aku cakap bukan lah aku ni Perfect. Aku pun manusia, kadang terdetik jugak.. Manusia dan hasad dengki memang ada sebab itu lumrah manusia tapi perbuatan hasad dengki tu bukan benda yang kita boleh anggap Biasa dan jangan biasakan. Terpulang bagaimana cara kita mengawalnya. Kene Istighfar banyak-banyak. Fikir hidup sangat singkat. Ntah esok lusa boleh mati.

"Dan janganlah kamu iri hati terhadap apa yang dikurniakan Allah kepada sebahagian kamu lebih banyak dari sebahagian yang lain. (Kerana) bagi orang lelaki ada bahagian dari pada apa yang mereka usahakan, dan bagi para wanita (pun) ada bahagian dari apa yang mereka usahakan, dan mohonlah kepada Allah sebagian dari kurnia-Nya. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui segala sesuatu" (An-Nisa' : 32)

Zaman makin maju. Sepatutnya minda pun makin maju. Bangga lihat Bangsa sendiri berjaya dan sama-sama berjaya. Bukan menjatuhkan satu sama lain- hasad dengki. 
Iri hati tu boleh tapi dari sudut yang Positif. Orang lain boleh berjaya , aku pun boleh. Tapi bukan HASAD DENGKI.
Kita hidup memang berkongsi:- Berkongsi udara yang sama-tanah bumi yang sama. Kalaula ade yang rase die tak berkongsi sebab dia duduk kat Planet Marikh tu aku tak taula.
Yakinlah Dengan Keadilan Allah SWT.
Allah menciptakan kita dengan pelbagai kelebihan. Masing-masing punya kelebihan yang tidak dimiliki oleh sebahagian yang lain. Tidak lain dan tidak bukan untuk melengkapkan sesama manusia. Kerana kita semua ni memerlukan antara satu sama lain. Okeyla, yang baik dtg dari Allah SWT yang buruk dari diri aku sendri.




Salam.




Saturday, February 11, 2012

Candy Buffet Birthday Party - Adam Irfan

Assalamualaikum..

Ye encik tuan puan.. Sorila lame sikit tak update blog.. (Bukan memang selalu ke ko malas..hehe) bukan malas la tapi sangat BZ.. (ayat selamatkan diri..haha) OK2..
Kali ni nak HuPdate Candy Buffet Birthday Adam Irfan.. Budak kecik yang sangat comel dan sangat pandai..
Adam Irfan is mix Chinese & Malay. I thought ayah dia memang Hengsem & Mummy dia  CUn .. So no w0nderla dapat anak yang CUte sesangat...
Kalau dapat Klon budak kecik ni memang aku Klon dah jadik anak aku.. hehehe.. Oklah stop Berangan Jom tengok simple CAndy Buffet Birthday Baby Boy Adam Irfan yang pertama.
Theme is Pooh & Friends.. =D

Thanks to Dewi sbb sudi ambik CAndy Buffet Moon's Homemade Chocolate & Bakery.

Okey..Lets enjoy some photos .. =D


The welc0me Board!
Cupcakes yum.yum.yum..hehe



Marshmall0w!

                                                            Adam Irfan dengan Nenek!


Kek yg sgt Comel.. hehhe


Kenyang! =D



Happy Family..=)


 ....

Hehe.. Comelkan budak tecik neh..hehe..

Okey.. Pade sape2 yang berminat nak buat Candy Buffet utk Birthday Party anak-anak ke, mak ke, ayah ke, boy prend ke.. sape-sape jekla..
Boleh contact aku.. =)
or search facebook: Moon's Homemade Chocolate & Bakery..
boleh call or sms 019-7481004

Okey.. jumpe lagi di nexT Entry.. =D