Tuesday, May 31, 2011

Kau Tau Ape itu sebenarnya Cinta?

Salam Readers,

wah..Ape kau pikir aku nak tulis bila tgk Tajuk kat atas?? Ye,,, aku tau k0rang neh memang suke sangat bile tajuk cintan-centun neh... Aku ni dah habes zaman na becinte sakan sgt sbb aku dah puas becinte sakan dulu.. So aku saje2 nak share dengan K0rang benda-benda yg aku sebut ni seakan - akan fakta tapi xlah berape nak fakta sgt... Wahahaha..Xpecaye sudah... (dtg dah gile si die neh ('',) )... Hokeh.. Mari kite Check.. Anda Penah merasai situasi sebegini??? Carilah mamat lain kalau k0 terase, tp kalau ko nak g0 0n itu keputusan kau... Your life is your decisi0n rite?? JOm tengok...


Cinta ke?




1. Kau   : Abg syg syg x? Abg cinta syg x?? (untuk kali ke 8790 kali kau tanya bulan neh)
    BF kau : Syg gile kat syg.. Muah3 .. Muahhh... (untuk kali ke 97666 kali die ckp kat kau including tanpa  kau bertanye)

Ewww...aku taip pon geli..Wekk.. =P Kau rase die betul2 syg kat kau ke? Atau die nak buat stock awek. atau die terpakse ckp syg 18 juta kali sebab dia ade sebab lain??
Pade aku la, my own opini0n is Cinta tak perlu ckp banyak2 kali...  sbb yg banyak kali tula fake rasenye.. Cukup kau tau die cinta kau dr perangai jek kau dah tau... Pada aku Cinta tu boleh tunjuk dr tangungjawab, kau jaga die time waktu sakit, kau pandai amek hati die, kau slalu basuh cawan or pinggan lepas kau guna kat rumah (hahaha...) , dan kau yg awek2 tu xpayah nak marah kalau s0alan k0 tu xbejawab...Kalau sekadar lelaki tu senyum n angguk tu dah cukup ok dah... Ye...


2. Kau xpayah nak jadik org lain

ye .. kau tak payah nak jadik org lain sgt.. kau kene pilih baju berjam2 utk keluar ngan die.. Kau kene s0lek smpai takleh nampak satu p0n bintik kat muke kau tu & Kau smpai kene beli baju kat  Mall semate2 hanye nak kuar ngan die.. Kalau First date b0le terima la, tapi kalau dah 180 kali kau keluar ngan die kau nak kene siap bebagai beli baju baru.. hentikan jekla.. Owh... itu adalah namanya berusaha utk menjadi 0rg lain (hipokrit) utk bg 0rg yg kau Cinta suke dgn kau tu... Kenapa die xb0leh nak suke dengan diri kau yg sbenarnya sdgkan die nak kawen dgn kau...?? Sbb die banyak komplen kau xcun kalau ikat rambut kaler biru nak pakai kaler tu ini...Komplen kau x pakai high heel 5 inchi..KOmplen kau xblonde rambut kau... Komplen kau pakai baju r0p0l2 maca badut......Heh? Kau xpenat eh dengar ckp die.. Xpenah nak jadik diri kau...Penah x die k0mplen sbb kau lambat or tinggal S0lat?? Kalau kau selesa mcm 2 teruskan tapi kau b0le tahan ke sampai 20-30 tahun kau nak kawen ngan die?? Letih kan? Depan sape lg kita boleh nampak b0d0h kalau bukan depan 0rg yg kite syg.. ( jgn la b0d0h melampau,  mean tanye jelah die kalo bende2 yg kite tak tau.. )



3. Kedekut Taik Hid0ng Masin

Kau keluar dengan die first time jek die blanje kau.. itu pun die kasik k0 makan jek.. Ckp keje gaji beribu2 bukan main.. Cerita gebang mak datuk, org kat Afrika p0n tau dia adelah manusia berjaya tapi bila nak suruh belanje kau kat Mamak makan roti BoM RM 2hengget pon die berkira dengan kau... Bestla kau nanti bila dah kawen.. Pade aku kedekut neh penyakit keturunan... hehehe...
Kalau BF kau tu sederhana gajinya kau kene fahamla tapi kalau die asyik nak Gebang jek keje die best gaji besor, baik kau test die..manetau die menipu kau ke....Wowowow... Bahaye..hahaha..
Kalau pegi mane2 tempat plak tak pernah nak ingat beli survenior kat kau... PAstu  kau jek yg kene blanje die setiap kali keluar... Ape yg kau syg sgt dengan org cmni? Cinta? Cinte eh mcm tu??

4. Sukehati nak marah kau

Kau jalan lambat die nak marah, kau ajak die makan die nak marah, kau masak xsedap die nak marah, kau pakai buruk sket die nak marah... Mcmane la agaknye rase ari2 kene marah... Penat? Tau pon... Ye.. BF mcm ni kau xpayah nak syg cinte bebagai sgtla.. Kau kene carik org yg sbar utk jadikan suami... Abes sok anak k0 menages bising2 p0n die nak marah kau? Melampau la tu...Meh aku lempang muke BF kau tu..hehehe... Kalau dah marah lame2 naikla penamp0r kat muke k0 tu.. ha... dulu kau tangkap Cintan sgtkan..Kau dahtau die baran... S0 kau nasihat die baik-baik...Xjalan lebih baik kau carik lain.. Syg? Cinta? Kalau dah hari2 k0 kene pukul masuk bawah k0si, K0 b0leh Cinta2 lg ke?? ;P

5.Suke sgt nak s0r0k2 handphone.. Hp ade 3-4 plak tu..

Eh? Ade rahsia negara eh?? Die perisik kerajaan ke yg nak berahsia sgt ngan kau? Hahah.. Org jadik perisik xpakai tenonet tnonet sms neh.. die pakai k0d2 siri jek.. (akibat terpengaruh cite Jame BOnd..) =P
Patu ade pulak bunyik ringtone henpon lain... Rington lagu jiwang plak tu.. Kau p0n tanye.. Eh sejak bile abg pakai hendpon Blackberi neh..Ye kau pon xtau kan?.. xbaik die sorok2 depan kau... lgla kalau kau nak pegang hp die pastu marah2 kau x tentu pasal.. Baik kau cek cepat2 .... Tu maknenye... Die takut kantoi la tu...Wahahaha... Kau yg pempuan tu jgn la 0ver sgt.. as l0ng xde bende suspicious relax n co0l jela.. Xpayah nak tanye lelebih sgt.. Kang ade kene makan pelempang.. Wahaha

6. Alasan

Wah.. ini bende glamer slalu sgt dengor.. Bukan main bg alasan.. Hebat Cipta alasan..."Owh.. you.. mak i ckp nak suruh i keje lama sikit baru pinang you" " I xbersedia dengan komitment lg la, xnak pk lg pasal kawen,, so  kita enjoy2 dulu eh" " Syg, abg bukan tak nak kawen, tp tunggu la 4-5 tahun lg" " You, nantilah i pk....pkpkpkpkpkpk.... pastu K0 smpai ke sudah x kawen... Weh .. Comm0nla.. Takkan tu pun kau x b0leh pikir.. Aku ckp betul.. Kalau dah 2-3 tahun kau ajak die kawen n die p0n dah stabil , dah b0leh bg kau makan tp tetap refuse, aik k0 blah jek carik lain.. Aku Cinta SANGATla kat dia... Abes kalau die tibe2 kawen dengan 0rg lain tanpe kau menyentandby sesuatu, xmenanges kau.. Aku Jahat? Hahaha.. Memang nampak agak jahat tapi kalau k0 anakdartu jgn marah BF ko... sbb tu salah kau.. Dah Takdir? Jangan nak slhkan takdir, Jalan Hidup tu di tangan kau ,,, Okey?

7. Selfish gile

Bukan jual ikan tp pentingkan diri sendiri.. ni malas aku nak ckp panjang.. Kau sendrik pon tau.. Asik kau jek nak dengar ckp die...Xde tolerate langsung Abes hati kau sape nak jage? SO? Boleh blah....


8. Xpenah nak ingat kan kau pasal Agama

Balik-balik ajak kau pegi Diva, Karok, S0pping Mall, Tepi laut, Makan-makan borak lama-lame tapi bile time S0lat die main langg0r jek.. Xpenah nak ajak kau pegi Masjid S0lat.. Ye.. perangai mcm tu bagus ke utk anak-anak kau nanti? Kalau kau rase bagus tu aku xtaula mcmane nk ckp... S0 kalau kau rase nak carik ketua keluarge yg baik n beragama, baikla tengah berCinta ni kau tau hati budi die... Kalau kau dah Cinta sgt nasihat die baik2 tap kalau Kau tegur die pasal sembahyang dah naik kaki atas muke... Lebih baik kau bg die pelempang balik, angkat kaki pastu blah. Hokeh? Simple tp susah nak buat kan? Tapi bila lg nk mule?

       :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
     ::                              :::
   ::                                ::
:::                                ::
::                              :::
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:::::::::::::::::::::::::::::
:::::::::::::::::::::
:::::::::
::


Sorryla..LOve separuh aku x jadik..Wahahah...

Apasal kau EM0 sgt Nadia??Mcm penah rase jek...Kau punye laki dah perfect sgt ke?? Hahahah... Aku xdelah nak ckp laki aku perfect sbb manede manusia perfect.. Tapi pada pandangan mata aku die xdela dalam senarai2 yg aku bg kat atas... Aku kire dah penah tinggalkan lelaki -lelaki yg x bergune berada kat atas neh... Kau nak kutuk aku terpulangla... tu kau punye pasal nk teruskan aku cume cite berdasarkan pengalaman.. dulu aku byk BF...aku kawan bk org bukan sebab aku x setia tapi aku nak tau hati budi... so agak2 aku xberkenan memang aku blah tggl. Lantakle Cinta Centun letak tepi Okey???... Agak2 merepek kat mate aku mmg reject......

Okkey,, Nak ikut tu ikutla.. Xnak ikut tu life K0rang kan? Your Life your choice.. itu just 0pinion aku jek..

Hey Guys! Jgn nak marah sgt... Nanti aku buat entri pasal aweks plakss yek.. hahaha...


Ok, Beb! Satu jek nak ingatkan Cinta pada Allah itu adelah Cinta yg paling hakiki.... Okla.... Chow chin chaw!.........


Salam...



Monday, May 30, 2011

Pegi Singapore~ Roti KOk~ Perabot free~ Tambak Johor....

Salam... Selamat pagi encik/cik . puan readers sekalian...

Kali ni aku nak story mori pasal pegi Singapore smlm...

Xdela ape yg menarik sgt pon..wahaha... Cume malam Sabtu tu husband aku tetibe jerp ajak dating kat Singapore.. Actually kitaorg memang selalu dating kat sini.. bukan jauh sgt p0n..pegi Woodlands jek... aku dah jugak bape kali menyebut ngan die nak pegi Universal Studio.. tapi bile dah dok melepak umah pak cik die,dan memikior kan masuk jek dah berpuloh dollar... malas pulak p0ket ni ckp nak pegi...=P wahah

Tapi semalam kitaorg tersekat kat Jem tengah jalan... sepatutnye perjalanan sejam jek.. kalo nak ikut xde imigresen,kastam tu lime menet pon dah sampai.. Oleh kerane nak mengecop pasport, bukak bonet mengecheck bebagai.. Pot pet Pot pet ngan imigresen , pastu nak memandu dengan penuh ber etika lg.. (wah..dekat negara org bukan main ko memandu dgn berhemah eh..wahah..)...tu yg jadik smpai sejam.....tapi semalam nak dekat 3-4 jam tu...peh.. lepak... Husbend aku dah berkerut jek muke,, Nasib aku yg comel ni ade kat sebelah..wakaka...

Ade ke kete kitorg kene tahan sbb aku bawak Roti Kok.. hahaha..lawak bet0l... ye utk pengetahuan korang aku memang addicted mende neh.. mesti standby dalam kete..wahaha.. 2-3 bungkus... Kastam ingat aku nak meniage.. ye..kalo bawak makanan memang diorg concern sket..lgla kalo bawak daging ke...memang sure kene tahan...

Xtau Roti Kok cmane? hah..meh nengok!

ye..aku memang addicted mende neh.. eleh.. jeles la tu... 



Kitaorg g Singapore pon xdelah semate2 nak berdating, ade misi utama lg dr tu...hahaha..ketawa jahat..
Mak mertua aku dr minggu lepas dah dok bising2 soh amek lori soh nagnkot barang dr umah pakcik husbend aku.. Cik enal..  kat Marsling Garden.. die nak renovate umah katenye then segale perabot byk die nak tuka baru...S0 selaku kitaorg yg baru jek mendiri kan umah tangge.. umah ni xla bape nak berhias sgt ka..perabot2 pon agak kurang... Aku dengan kesenyuman kelebaran menadah tangan susun seploh jari kal0 di0rg nak bagi...dan mak mertua aku pon beria2 sgt soh kitaorg amek..Siap bg duit bayar lori nagn soh declare kat Kastam... Mak oi.. baiknye mak mertua aku... hehehehehe......ha.. Pelik eh??? Meh amek tips  nagn aku cmane nak tambat hati mak mertua bagi syg kat korang...haha...

Ewww kau pakai perabot Second Hand? Ape kelas kau??!!

HAh!! Aku pedulik hape... Pegi MamP**S.. la org nak ckp pe... Wahaha.. Weh,,ni bukan perabot kelas bawahan tau.. Nanges kalo aku nak dpt bende2 neh.. sbb kalo aku ade duit pon aku memang xbeli punye...hehe...Syg weh.. Sbb aku neh bukan kawen ngan Tan Sri.. so duit kene jimat2.... beli yg ptg dan perlu jek eh....  tapi kalo org nak bg........ ALHAMDULILLAH... sape xnak kan... meh check... ni diantara brg2 yg dah pon arrive umah aku.. ;)


aku memang mengidam cermin ukir ni dari dulu.. haha.. rezeki...

..



Ni organ elektrik adik bradik Piano pon die bg... tapi haiyat nak bg anak sedare die sbb pandai men piano...
bagus jugak.... aku manela pandai men..so x semak umah aku.. wahaha...


banyak lagi... xbyk pic yg aku sempat amek pastu aku dah sebok mengemas.. menengok umah aku yg dah mcm tongkang pecah n aku pon xabes lg mengemas neh...Last-last aku tid0..laki aku pon xkejutkan, die kate kesian tgk aku penat sgt...huhu.. manetaknye... Aku menolong diorg skali packing n balut ngan wrapping plastik... Bende lg ek diorg bgi... Ade katil Queen Size, siap ade tilam baru tu..hehehe..selamat duit aku..aku pelik jugak diorg bg tilam baru.. rupenye diorg nak beli King size.. Pakcik haiyat ckp, dah tua2 xbole tid0 katil dekat2 sgt... Katil kene besor2..rimas..... hahha... mcm2 la diorg neh....sukehati la...janji ko bg aku bende free... hehe... katil neh plak ade side table.. Robok baju. Robok solek...haha..apentah lgla...aku sempat tgk yg kasar2 jek.....
GEBAnG betol ko Nadia...haha.. Ala...aku saje jek nak bgtau aku dpt brg free... Sukehati la blg aku...Yelah org SeMekin mcm aku neh.. mane nak beli bende baru2 sangat.....Kekeke...(nak kutuk2 aku la 2...haa)
Ade lg brg yg aku pon x punggah lg... diorg letak ape ntah dalam kotak2 ... Nantila balik kang aku tengok...Pemalas x aku? haha...


Ms dah siap packing aku balik dulu.. Lori tu lantak.. Janji aku tau lepas Kastam sampai umah aku sudah...
Mak oi... Jem gile kat tambak Johor... Laki aku dah mengomel2 sbb die penat... Tapi aku maintain senyom2 jek...Sian die...

tu dia... hamekk... Nak sgt pegi Singapore... Dahla Ari panas Kedaung....Xbest langsung...



aku smpai umah petang jugak... Hujan lebat sgt2... smpai Maghrib baru lori sampai... kitaorg siap bole tid0 lagik menunggu diorg smpai.. Lepak menangkot barang nak turun lori pulak.......

Klah... aku sebenarnye banyak mende lagik nak tulis.. tapi tu jek yg berade dalam memori aku skrg ni.. Maklumla kategori manusia low memory neh.. wahaha... patutla penah kene lempang ngan Cekgu dulu...
Dahla..sebelom aku merepek panjang lebor, baik aku gunekan mase yg sebaiknye buat mende len yg berpekdah, cntohnye Tido atau pegi carik makanan sebab aku dah kebulur...(dah habes bermanfaat sgtlah)
Kla korang... jUmpe kat lain entry... Chow...


Salam...

P/S* Meh mintak tips ngan aku cmne care nak amek ati mak mertua korang...Heheheh....




Tuesday, May 17, 2011

SELAMAT PAGI CIKGU CEKGI....

Salam ...

Pekabo to all readers... Aku pg2 buta dah terkene sumpahan sakit perut... Malam tadi aku bantai makan stemb0at kat tepi Tasik PG ngan laki aku..Manetaknye...segale bende aku telan...Amek kau arini...

Arini public Holiday... Best gile kau org tid0 kat rumah, aku kene kejela bai.. Mcm haram.. Aku ade gak mintak cuti kat boss aku semalam... Die ckp : Org xsambut Wesak Day xpayah cuti... OKOKOK.. xpe kau Boss..aku INgat...Aku INgattt kau wat aku cmni... Sakit tol ati..

Bile kene keje...Hadapla plak file menimbun kat atas meje..Bosan gile mcm ni ari2..Dahla projek makin banyak masuk....
Tetibe teringat, bestnyela time skolah2 dulu ek...Bole ponteng time assembly.. Naik basikal g skolah sambil makan askerim dorian...Pegi melepak kat CC kakak si Najihah...main game free wo0o0..haha..Becinte kat Perpustakaan awam..konon2 g buat study group...Kah3 penipuan semua itu.... Adoii..bestnye...Aku rase nak g beli baju skolah jap nak skolah balik rasenye......

Sebut2 pasal skolah ni ..ni Hari cekgu...16 mei... Kalo korang nak tau cita2 pertama aku dulu mase zaman2 tadika kalo org tanye nak jadik ape..Musti aku ckp Cekgu...(skrg xlayak langsung..heheh)... Teringat balikla Cekgu Cekgi aku dulu2... N entri kali ni aku nak story time aku skolah2 dulu n pasal cekgu2 aku.. Sbb aku rase zaman skolah aku lagi best dr zaman kat Universiti.. sbb mase zaman kat U aku  xbape cmpur sgt ngan bebudak fakulti..bukan sebab aku kera sumbang tapi sbb aku memang pemalas nak join ape2 aktvt....Aku kan kaki study..kah3..padehal Aku lg suke tgk CD Korea dalam bilik aku ngn roomate aku si Mashitah 2...

First skali aku nak sebut Cekgu paling Tragis dalam hidup aku.. Cekgu Kamaruddin..ingat smpai mati woi...
Cikgu ni penah pelempang aku mase darjah 3...Sbb aku xbuat keje skolah Matematik yg die bg sbb aku pemalas & sbb aku xpaham...dahla xpaham bukan nak tanye plak 2...Padan muka aku memang salah aku pon...Sbb tu smpai abes skolah aku xpenah fail subject Maths.. Ade sejarah hitam rupenye... Hahaha... Sakit korang tau x... Yang bestnye balik aku mengadu ngan mak aku.....Ko ingat mak aku mcm mak bapak skrg dok marah2 cikgu nak g report Polis???Xdenye.... Of coursela lg sblh kene pelemPanggggggggg!! Adoii...  tu yg aku jadik Manusia Berguna skrg neh......

memang patut kene lempang kalo dah sekolah menengah pon xtau lg..keh3


Cikgu kat sekolah menegah rendah before masuk teknik ialah Mr Ang..budak2 SMKSM yg bace entri ni korang xpayah nak gelak2 eh sebut name Mr Ang.. Cikgu neh kepale die xberape nak ade rambut separuh sket pastu pkai spec mate beso...Peh die neh memang kesian gile..die ajor BI..budak2 memang kuat abes menyakat die neh..sbb die mcm sengal2 sket...bdk2 ni memang perangai hayun...(aku pon same jek)... kalo kelas die je memang pakat asek main2 jek...Penah aku kuar ikut pintu belakang sbb nak pinjam buku teks kat kelas sebelah...Jahat...Wat bangang jek die marah kat depan..Xpenah nak serius.. Tapi time nak exam pandai plak carik Cekgu,... hahaha.. Standardla..Xpayah nak hipokrit buat pandai... Aku kat U baru pndai BI....2la sumpahan Mr Ang...Padan Muke...Korang yg SMKSM xpayah nak buat muke baik bace entri neh...haha...

Sekolah menengah kat Mersing dulu tepi laut...Mase tingkatan 1 nakla naik basikal tp bile dah masuk form 3 dah xnak nek basikal...X cun la konon...Bole blah.. Lagi menyusahkan diri naik bas padehal umah sekangkang  kerbau ajek... bukan nak balik terus...Balik jek lepak perpustakaan awam, tu korang nak tau Port Becinte budak skolah...Study groupla sgt... Adoi... Ingat balik menyesal aku jahat dulu.. Kalo x mesti aku dah g overseas skang jadik Dokter... (adehati nk jdik dokter....haha).. Penah skali kantoi weh dengan Cekgu Achutan (cekgu disiplin) skali die buat round spotcheck budak2 skolah..amek Ko... Tebal muke... Ye.. Kalo Cekgu Achu bace entri neh.. Time kaseh ye cekgu sbb sound saye......Saye xdelah jahat sgt... Stakat ponteng klas tambahan jek...Hehehe....Tapi skrg sy xpenah ponteng keje Cekgu... Tgk saye dah berubah.. (sangatla kau..) haha.. 

Pas Form 3 dengan keputusan yg sangat Hebat tu aku blah pegi Sekolah Teknik.....Sebot Pasal cekgu skolah menengah teknik.. Cekgu yg paling aku ingat skali ialah Cekgu Rahizon Sirat... Cikgu Kimia aku time skolah teknik...Peh kau x hengat..Sore die smpai klas hujung dengor ngan cubitan die memangla kaw2 punye... ION2 yg aku memang xbleh nak ingat terus masuk keep in dalam kepale smpai mati xkan lupe.. keh3.. Aku baik time skolah teknik dulu....kalo besok ade subjek Kimia, aku dah kompem hapal sume jadah2 ION tu...terer x aku? Takut cekgu punye pasal bukan nak blaja sgt pon... Gile ko, kalo die cubit kesan die smpai kau outing balik kg bulan depan xkan hilang lg.. Nampak mak aku memang kene tambahla jawabnye... Tapi tu la.. Walaupon xbest time 2 sbb FOBIA kene cubit tapi kalo diberi pilihan, aku lg rela kene cubit ngan Cekgu Rahizon dr kene maki ngan Boss aku skrg...Puhhh...Dasattt..

Lg sorang...Cekgu Azhar & Cikgu Ahmad mase skolah teknik dulu... Weh... Cikgu tu x mengajor aku pon...tapi die warden asrama time aku skolah Teknik dulu...Mak oi... Muke xbleh blah..Garang weh.. Setengah batu die lalu aku dah amek pusingan 360 darjah...Kalo tempat tu padehal lg 2 meter nak smpai sanggup aku pusing 2km...Bukan ape..Penah ade sejarah Hitam.....Hahahahaha... (Patutla lari ponnn).. Aku dulu budak baik kat skolah.. Penah kantoi surat cinte Oiii.... Dulu aku banyak boyprend biasela muke innocent mcm ni...Wakakak... ( <---- kau Xrase Nk termuntah ke??)
Mase skolah teknik dulu ala...Exbf aku si Fadzli penah bg surat cinte..mase tu aku Form4 die plak senior aku.. Mak oi....Kantoi...Gile la time tu..mcm terbangang gak aku rase...siap bace kuat2 tu kt Dewan Makan....Siap bwk anak patung Mashimaro yg exbf aku bg tuh...Kahkahkah.... Yg mcm haramnye dahla time form 4 penah terkantoi skali..Form 5 plak lagi skali...Pehhh... yg time form5 tu si Omy bg surat Cinta.....Bila ingat balik, rase nak terburai perut gelak sbb buat bende bodo neh.. Urm..skrg memasing pun dah ade kehidupan sendiri..... Cinta Monyet jek semua tu.. Tapi Cikgu Ahmad ni memang ramai org paiseh ngan de dulu..Tp 2 dulula , kalo dah tua2 cm skrg dah xdela kot....Maybe org x paiseh tp org kenang jase2 die sbb garang dulu..huhu...

ade ke marah cekgu..dah memang anak ko yg malas belajo..hhuhu...


Cikgu Kamaliah ajor Pengajian Kejuruteraan Awam... Peh... Garang jugak... Tapi die ngajor best... Ape korang ingat senang ke blajo Civil Engineering mase skolah2.... 2 tahap2 budak U tau... Weh.. aku pandai kire Timing Traffic Light tau.. Korang pandai??? (Gebang betol...Haha) (Pandai sbb buat soalan same smpai 20kali....Lembap) .. ok.. Cekgu ni memang best.. Xdapat disangkal... Tapi syg.. aku skrg tercebur ke Mechanical bukan Civil.. Sorry cekgu x mengapply kan dalam kehidupan...Hehehe...


Ustazah Wan... ini lg sorang cekgu memang garang gile.... mak oi... Pendidikan Islam xdapat A memang bakal nak kene campak dr tingkat 3 bangunan skolah la jawabnye..huhu.. ( manade tipu je..) Tapi weh kalo die sound, kompem korang rase mcm useless.... Korang rase cm hampass kelape 2 rase teraang2 xberguna..(ye..aku penah rase.)...lgla kalo xdpt A .... Tapi die best kalo ngajor.. potong jarila kalo sape masuk kelas die mengantok...Kalo mengantok gak standardla memang DUSTER terbang atas kepale aku...Wakakak..Pernah..Berkepok kapor kat muka pastu kene sebat... amek ko.. Pakej mendapat... Jahat lg...

amboi.. kemain mengapal lagu LinKIn Park ko... Time BI hambek..mcm Hampasss...



Tapi bila Form 5 aku berubah sket... Aku jadik budak baik semula,... 2 pon sebab efffect dari Ranking skolah yg dah start tampal kat Papan Kenyataan... Peh...Bile tengok ranking xpenahnye name aku dalam Top10... Hampass... 2 yg start mengejar Cita-Cita belajar menuju kejayaan... Peh.. Ayat ko...

Tu semua dulu..dah bertahun2 dah tinggalkan sekolah...Rindu gile... Aku mase skolah xdelah jahat sgt..Nakal2 sket je X mcm bebudak sekarang... Mengarut buat mende bukan2... Kalo dulu ponteng skolah dah kire heavy dah weh.. Budak laki plak yg Kantoi ade Rokok kene blasah kat perhimpunan memang jawab 1 hari tu memang skolah otomatik jadik sunyi sepi sebab terkenang2 perhimpuanan pg tu.. Tapi Senyap kejap jek...Kalo time spotcek wah masing2 bukan main hebat lagi simpan dalam peti besi ye korang..Hahah.....
Tapi REsPECT kat Cikgu2 aku dulu.... Memang betul2 jiwa pendidik... Anak murid perangai mcm Hape pon tahan jek... Xdelah Pilih2 kaseh pon.. Ko bodo ke atau Ko neh Budak Pandai Top 10 Ranking skolah tetap same jek.. Xde Beza...

Okla...nak stop dulu entri ni...Lastly Thanks utk semua cekgu cekgi aku... Tanpe mereka semua sapelah aku arini...Mungkin xdpt aku merase hidup selesa skrg ni... 

Thanks n Selamat hari Cekgu Cekgi.. =)

Keh3 kene sound.. Ingattt..Ilmu tu penting...


Wsalam.........