Friday, December 9, 2011

Candy Buffet ( Shafiq & Shafiqa Engagement)

Salam...

Entri yang ni nak post pasal Candy Buffet bulan lepas.. =) Actually ade beberapa lagi Candy buffet tapi tak sempat lagi nak upload photo die.. nanti ade mase NaD upload ye... =D

CAndy Buffet ni actually kat Parit KArjo , Batu Pahat.. Masa nak datang tu sikit punye jem.. Aku dr Tol Ayer Keroh, Melaka sampai Tol Ayer Hitam mau dekat 1jam 15 menet merempet bawak kete... Akhirnye Alhamdulillah sampai jugak ke Majlis diorang..
Theme is Yellow Colour.. So colourful tau n sangat sweet....
Jom.. lets enjoy da photo.. =))














and nak ucapkan soooOo Many Thanks to Shafiqa n Shafiq sebab ambik Candy Buffet dengan kitaorg.. Nanti kawen jgn lupe booking lg ye.. hehe =)

Korang yang nak book utk wedding , tunang atau ape2 majlis leh contact aku - 0197481004..

Next week nanti aku update untuk simple Candy Buffet Fik & Ayu.. Theme Pink.. hehe...=)

Ok.. Tatata.. =D


Hari- hari yang sungguh memBZ kan!

Salam..

Dah lame gileee tak tulis blog.. Lame gile ah.. hehe... maybe sebab xdak mase langsung nak mengadap n nak memikiorkan idea ape yang nak ditulis.. Kalo nak ikot dalam kepala hotak aku ni mau sebemban karangan ...
*sebemban tu ayat mak aku eh.. Jangan tiru... wahahha...

Banyak gak peristiwa-peristiwi yang jadik..aku nak citer nih-nak citer nih..

Citer sedih dulu la eh.. pastu baru citer yang gembire sket.. huhu..

Sekarang ni dah selalu balik Melaka.. sebab adik ipar aku dak Farah exsiden.. Kene langgar ngan orang.. Condition die memang kesianla n setiap kali aku jenguk die kat ICU tak sanggup nak tengok.. Air mate tok sah cakap la.. Naik banjir tepi pintu gerigi besi Hospital Melaka tu.. aku takkan nanges tepi katil sebab aku tak sanggup nk nanges depan die.. Teruk wo0o.. Masuk ni aku rase dah lebih 6 kali die kene operation.. Mule-mule usus bocor.. dah tampal pastu still bocor balik.. pastu paru-paru plak berair.. kene tebuk lagi keluarkan air plak.. Adoi..! keSakitn yang die tanggung Allah jek yang tau...LA ni baru jek balik dari Hospital Selayang .. Aku rase nak dekat 3 minggu gak die kat sane.. Hantar  H. Selayang sebab kat sane ramai doktor pakar.. Ni dah 1 week tak tengok die.. but mak Mertuaku kata air kat perut bekas operate dah makin kering..  Sedih wo0o..Mase baru kene tu Husband aku plak 4-5 hari tak lalu makan.. nak buat lawak Sengal ngan die pon aku x sampai hati.. .Urm.. Aku cume leh doa die cepat sembuh........
Kuatkan semangat ye Farah! akak sentiasa doakan!

***************************************

Aku plak BZ gile dengan Candy Buffet.. Alhamdulillah.. Every week ade jek org booking and buat tempahan.. Mudah-mudahan rezeki tak putus.... n Now aku sangat percaya dengan konsep 'Sedekah".. Sangat-sangat percaya.. Kenapa? Sebab banyak sangat fadhilat dan kelebihan didalamnya...

*************************************************

This week ada CAndy Buffet dekat Mersing.. Rumah mak aku la..haha.. untuk kenduri sambut menantu Fik ngan Kak ayu... Untungla diorg.. sebab ade Candy Buffet bebagai.. hehehe.... siap ade Chocolate Fountain sponser plak tu.. huhuh... Tapi xpela.. aku pon suke suasane meriah-meriah ni... dan yang paling penting sbenarnye dah nak dekat 2 bulan aku x balik Mersing..



Pale hotak aku rase dah melengok macam orang tak betul dah sebab dah lame tak nampak bayang tangga umah mak aku.. .. Rindu beb... Hahaha... Boleh eh gitu??

 *********************
Teringat plak pukul 7.30 pagi tadi.. tengah aku dok menyimbah-nyimbah air kat kete tetibe ade 3 orang budak perempuan lingkungan umur 5 hingga 9 tahun dok beri salam.. Dengan muke yang comot2 bawak bakul warna merah sorang satu..
"Assalamualaikum.. Cik nak beli nasik lemak.. Satu Singgit".... Alahaiii... otomatik aku dok tercengang dengan hati yang sebak.. aku tengok dalam bakul ade tinggal dalam 3-4 bungkus.. 2 bakul lagi dah habes...

So aku borong jela ... Tapi sampai sekarang ni aku masih terpikir.. Sure punye pagi-pagi buta kul 6 pagi lebih budak2 ni dah menapak pegi jual nasik lemak.. yang paling kesian yang kecik sekali umur 5 tahun tu.. Urm.. supposed to be kita yang bernasib baik ni bersyukurla banyak2 dengan nikmat yang kita ada.. urm... Peringatan utk diri sendiri jugak.. Sebak plak rase.. uhuuu...

***************************
Kla.. Jap lagi aku create post lain eh.. untuk Candy Buffet last month... nanti aku published dengan picture skali... dah nak blah sebab nak mentekedarah nasik lemak 2 bungkus.. Perut dah main muzik Chachacha...wahaha...

Okla.. bye Salam...