Thursday, October 20, 2011

Candy Buffet Order....

Salam...

Hi Korang.. Pe kaba??? Peh seyes la... Rindu gile kat Blog ni.. Rindu nak tulis blog.. Rindu serindunyerrr la.. hahaha.. Tetibe Nadia berubah jadik serabai*...haha... Okla,, ape ek nak tulis hari ni.. Banyak bende nak story.. Xtau nak tulih yang mane... hehehehe....Jom mari kita Story pasal Candy Buffet oleh kerana rating pasal Candy Buffet ni sangat tinggi.. Hahah.. (padahal Follower ade bape ketul jek..haha )

CAndy Buffet...

Macam last post aku ade mention pasal Candy buffet yang aku tengah meniaga sekarang ni.. Tapi ramai yang tak tau apekah itu Candy Buffet.. Menatang apekah itu.. Sejenis Kuihkah? atau kerete berjenama? .. tak payah nak merepek dah
..
Ok.. Candy Buffet is like a buffet macam Makanan-makanan lain jugak tapi kita more on Candy... n sangat popular di tempah oleh pengantin-pengantin dan Besday Party bagi nak serikan lagi majlis diorang... Selalunye kan cuma ada meja makan damai, potong kek jek...but sekarang ni diorang akan tambah lagi satu meja utk Candy sahaja...Kalau tak dapat imagine, mehla aku post Photo Candy Buffet  meh... Jom..


 Ni tema pink putih...


Ni mase kat Wedding Illeyany & Alif

Kontemporari Theme...

Tema depends on costumer.. Bole request.....
..... So aku akan arrangekan meja untuk Candy dan paling bahagia sekali untuk tetamu yang kecik2 ni sebab dapat gula-gula FREE of Charge kan... Lolipop ko boleh cedok nak banyak mane.. hahah... Mane taknye, cube kalau hari-hari yg biase ni bdk2 kecik ni merengek mintak Lolipop kat mak diorg mau makan pelempang jek.....yang Penyudahnye bukan dapat LOLIPOP dapat KEPOP kat pipi adela... hehehe...

Tak payah nak cakap budak2 kecik la.. Mak-mak budak pon same naik jugak kadang-kadang. hahaha.. Tapi xkesahla kan.. Dah bende Free sape yang tak nak kann.... Kalau aku pun , aku sebat...
CAndy Buffet ni bukan Candy jek semata-mata.. Ada termasuk Cupcakes..Fancy Cookies, Chocolate BAr costumade nama Pengantin n macam-macam lagi....Inside pakej ade  macam-macam gula2 mcm coklat cadbury small, jelly, candy biscuits, Marshmallow, Sweet sour Candy....banyakkkk lagi.,.... Selalunye Pengantin akan amek Fully Pakej sebab taknak susah kan kepale.. Tu bg yang ade bajet lebih.. Bagi yang cukup2 bajet .. kita boleh negotiate.. Tujuan untuk Candy Buffet ni untuk meriahkan lagi majlis... Bukan bebanan... So untuk yang low Budget, kita akan advice mana yang sesuai dengan budget diorg.. Its a SIMPLE actually tak payah terlalu mahal pun takpe... .. =) Yang penting kita Negotiate or kita BINCANG dulu.... =) Ada termasuk dengan Chocolate Fountain sekali..

Ape kebendealah Chocolate Fountain tu?


Ni die Chocolate Fountain.. Ignored makcik blakang tu.. haha

Ni chocolate yang cair turun macam hujan... ada pakej yang ni sekali.. (Latest pakej..) Tapi al-maklumle aku pun baru gak dalam industri ni so Chocolate Fountain ni sape tempah or book dulu diela yang dapat dulu..=)
First come, first serve.. =)

MAcam mane ek nak kire Harga Cand Buffet ni?

Selalunya aku yang akan tanya budget korang dulu.. If ada budget dalam RM 400+ akan providekan bape banyak or korang mention nak dalam berapa Pax.. Buat masa ni kitaorg ade buat hingga 1000 orang.. So its all depends on costumer.. Costumer 1st kan.. =) So just contact jek aku n disscussion is FREE tak kene bayar pon... yang penting kita disskasss....

KAmi kat Moon's Homemade Chocolate & Bakery (boleh search di Facebook pagi kami) sediakan semua peralatan utk candy buffet dr barang-barang hinggalah ke decorations.. Biasanya untuk decorations aku akan guna bunga fresh..  Sure akan nampak Fresh n cantik.. =)

Costumade

 Actually aku ada bukak tempahan untuk chocolate costumade...  Yes... Chocolate BAr yang ada tulis nama pengantin n tarikh perkahwinan.. Actually design tak fixed.. Biasanya aku akan design n refer pada costumer.. If agree , so aku akan proceed printed..
Boleh pilih.. untuk low costing boleh print black n white but jika ada bajet lebih boleh printed warna.. Kalau yang taknak order Candy Buffet satu set, order Chocolate Bar je pon boleh... Untuk  Goody Bag gift ke kan....

Ni at the time Wedding Zain & Hazah...


ni untuk chocolate bar yang kecik & comel..=)

Selain dr Chocolate Bar, Fancy Cookies pun boleh costumade...



dannnn ada lagi jugak yang boleh costumade... hehe.. Paper BAg... depan Paper Bag boleh tampal nama pengantin or design anything.... Bak kata Omputeh.. Its UP To you lahh.. hehehe.. Paper Bag nn COne Paper boleh pilih nak design ape..






So.. Banyak lagi Actually yang menarik dalam Candy Buffet yang boleh serikan lagi majlis korang tu... If korang berminat dengan Candy Buffet ni boleh contact aku.. Kita boleh discuss... Harga jangan risau.. Boleh bincang punya.. Setakat ni boleh Cover area Johor, Negeri Sembilan, Melaka n KL dan jugak Shah Alam...

So if berminat korang leh contact aku 019-7481004 atau 010-7060811 atau 019-4462198... ha.. mane2lah nombor yang korang berkenan.. dail je...

Okla... Nak stop dulu.. Dah boring dok opis ni lelame nooo... haha...
Aku sajikan mata korang ngan photo2 Candy Buffet bagi korang teruja.. so jangan segan silu nak CAll untuk Tempahan.. =)
Daaaaaa... Salam...

2 comments:

Rhymee said...

Ooo... this is what candy buffet is all about. Now I get it. Good one lah friend this thing! Btw, best of luck with it! If I need one in the future, I know who to look for now. :-)

ipa faiza~ said...

nampak mcm sedap n sweet jek kan..

nnti aku kawen aku tempah ngn ko je la..

**tp, tak tahu bile lagi la. kui3