Thursday, March 24, 2011

Pengalaman jadik Pengantin =)

Salam utk kengkawan n reader yg sudi menyinggah kan mate dan jugak hati korang kat blog neh...hehe...

Long time no see la kengkawan... Aiseh maklumla baru jek bau2 jadik pengantin...Bau bunge rampai pon xhilang lg neh....Hahaha.....Dah tu plak Urusan rasmi n x rasmi tu banyak sgt.... Tu yg bz tuu....Chewahhh...xBleh blah.....Dulu lain ...skrg lain....Dulu bujang ,skrg dah kawin...hehehehehe.....
Apekah yg daku lalui ni sepanjang sebulan yg aku xjumpe korang....Nak storyla sket kan kan kan....

Ha...Nak story pasal sepanjang Majlis Kawin aku..ade yg suka,lawak, berdebau-debau bak kate org Melaka, n ade plak yg buat aku menyirap hampir2 kene darah tinggi...wakaka.....Nak2 time majlis dah nak dekat..Mak oi.banyak betol mende yg buat aku hangin satu badan...

Ni start story masa lg 2 hari aku nak nikah baru aku balik kampung..Adoi..kene skolah oi..Nape balik lambat, sbb diorg ckp atleast 4hari sebelom aku sepatutnye dah kene tercongok kat umah...eleh..mak aku x marah pong...=P  Tapi nak buat apekah dan mcmanekah, keje kat opis tu dah melambak-lambak..Aku cuti pong kene marah ngan boss..ape korang ingat kompeni tu bapakku sdn bhd....=P
Mase persiapan tu , mak,ayah,abg2 aku dak Munirahla (cehh..sejak kawen ngan org Melaa neh da pandai ckp Melaka..haha) yg banyak uruskan semua...Tabik kat diorg , memang penat gile beb!!!! Nak2 mak aku... memang stamina kuase Enegizerla wa cakap... Semua org dah pengsan x larat tp mak aku muka relaks jek still buat keje kat dapur ..pehh....Huhu....Mekaseh Mak..I luv u Lah...(Munirah Jgn nak jeles...)

Masa hari Nikah memangla Nervous beb...sapo x nervous oi...Tipula..Nak jadik bini org macam2 pk...mase tok kadi tanye setuju ke x aku men angguk jek..Pastu xbleh blah Tok Kadi tu soh aku jawab 'Ye ke X' nak tegelak pon ade..Die kata ni bukan zaman dolu2 senyum2 tande setuju...haha..apeda punye tok Kadi..Malu i.....haha.....

Mr Haiyatku setel jek akad ijab dan kabul..Pehhh...Lega seh...Alhamdulillah...Akhirnye aku jadik gak bini org n jadik isteri die...=) Impian beb! Akhirnye kami bersatu gak after lalui macam2 dugaan mase tunang... Aku la slalu buat die menyirap..Tapi diela manusia paling penyabor n Champion dihatiku..hehehe...
Ptg kitaorg g berposing bagai nak ape amik gambar mcm2 style kat tepi laut Mersing n beberape location len... Photographer terbaik aku.. Mr.Hanif Azman yg sgt best bersame adik die Hariz Azman xsilap akula... Powerla mamat duorg neh amek gambo... Patutla gambo sume bole ' Menangis'..hahaha...bak kate Hanip...

Mase sblm g masjid..ngan kazen kecik2 aku..hehe

Best main tarik2 upih..haha...


Antare posing maut kitaorg...haha...Macho x laki aku? hahahaha...

Ala..nak upload lebey2 nantila aku dpt dpd photographer aku...pic2 ni pon aku smpat curik sket2...
After that mase malam nikahnye aku tengok Haiyat dah tido dalam bilik smbil mempamerkan muka Don't Disturb , I'm So tired! hahaha....Alaaa...korang neh apela...jgn pk len... malam semalam die xtdio sbb penat uruskan mcm2 hal...aku pon sibok gile kat dapor smpai xperasan aku dah ade husband..rase cm perasaan pelik2 jek time tu...ish3..Nak tengok muka haiyat pon tak brani...(skrg dah xdedah rase cm tu..haha..)


6. March 2011 pulok...Peh..time neh lagila berdebau2 gile...Nak bersanding weh...Semua dah setel...Warna tema aku adelah peach tapi aku mixed jek colour bg nampak cm garden n more wnderful gitu..huhuh...Pelamin pon aku sgt puas hati ngan hasil tangan diorg 'Tasnim Ayuha' punye wedding planner...=) .. Senang berurusan dgn diorg...cuma kadang2 cm certain2 hal tu biasela x sependapat cume kene cepat2 setel...Selalunye pengantin kan mengade2 nak itu ini...wakakka....tapi xdekhalla...Yg ptg diorg best...!!

Haa...Tgk pelamin aku..Cun x..? hehe...=)

Pelamin dari Tasnim Ayuha

Peh..rase macam nak ajak haiyat naik pelamin lgla..haha


Sempat gak aku berposing 2-3 keping pic poyo2 neh...hehe..yg ptg aku suke Kak Ayu make up...Walaupun ade la org ckp muka aku xbape berseri  sbb mak andam aku xpandai bagi seri...(Hello!! i bukan Mak Andam yek..I ni make up artis!!)hahaha...2 kak ayu yg ckp...Ade sorang jela yg ckp muka aku x berseri..Xtaula dengki ke apekan..Xbaik tau dengki2 Allah marah....Tp ramia org yg ckp die makeup best n x over...








Hehehe...

Naik pelamin berdebo2..Haiyat kesian die kene tol nak dekat 30 peket sebelom naik pelamin..Hahaha...Mcm ni punye tol, PLUS pon boleh kalahla...Sorryla syg..yg ptg i lap u so muchla...hehehe...


Ha...Tengah bersanding..nampak tu..Peh...best jek rase..sbb Pelamin aku buat kat bawak canopy , pastu angin tiup sedap jek..Alhamdulillah time keje kawen aku tu ari redup n cuace ok..Xpayahle nak baling baju berbagai atas bumbung...Doa mintak kat Allah...Insyallah semua berjalan lancar..=)

Sebelum aku terlupe nak bgtau yg aku buat sendiri bunge tangan aku..hehe...Member yg nak kawen tu yg nak tempah bole calling2 aku...Aku bole buatkan pakai fresh flower  =)

Ni bunga tangan aku time nikah..

Ni plak bunga tangan aku time majlis reception/sanding..=)


N aku paling suke cupcake buatan tangan sendiri Aku n Munirah...Sekejap jek atas meja pengantin..Aku pandang masuk 3 kali dah lesap..haha...banyak jugak peminat cupcake kat situ...

Di datangkan khas dr:
Moon's Homemade Chocolate & Bakery

Penat weh...Mane taknye 1 hari tu melayan tetamu tapi ape pun kitaorg seronok tengok majlis meriah n ramai kawan aku n Haiyat dtg..Thanks kepada member yg wish n jgk yg datang...Majlis berjalan seperti yg aku impikan dalam hidup ku....=) 


N utk kwn2 Munirah , Mekaseh sbb jauh2 dtg..akak sgt menghargai kedatagan korang walaupun akk xsempat nak melayan korang..almaklumle bz sesangat..hehe.....yg ptg korang best!...=)
Ni pic2 yg sempat amek..Sorry sbb korang kene kerahan tenaga basuh ayam! haha....

 dahla ko afiq..xpyh nak malu2...hahaha..geli akk tgk..
 cececehhh..shapiq..rajin nampak...haha


Nurul yg tetap berusaha melepasi kawalan maknye...sbb nk dtg Mersing..haha..Syg nurul!

Pas majlis aku pon apelagi 'acare kegemaranla..haha" berposing amek gambor.. Surela photographer still Hanif Aman...antara pic2 yg I LIKE...hehe

Pandai pulak husband aku berposing..haha... 


Kla..yg ptg majlis dah berjalan lancar n semua hutang piutang kenduri dah beres!! Boleh aku hidup dengan aman dan tenang....heheh...Xpuas hati certain2 benda tu adatla kan kan ...manela ade benda yg perfect dalam dunia neh... Yg ptg kene bawak berbincang...Thanks utk semua yg jayakan majlis impian aku neh....=) Syg korang!  Nasihat utk bakal2 pengantin , xpayah membazir2 duit sgt..selagi benda tu bole bust sendirik xpayah upah org...bole jimat banyakkkkkkkkk benda .....Yg ptg kehidupan korang selepas kahwin! Jgn gado pasal hutang plak..hehe...

Wokey...
Bye..Wassalam..

p/s: i lap u dunia akhirat enck haiyat because be my Mr. Soooo Understanding..hehe..

4 comments:

| Cik Hani | said...

aku bace pn excited weh...hahahahaa. best tak kawen? :p

Munirah Fuzi said...

nak baby pulok!!

Nadia Fuzi said...

Bestla weh..Xcaye try...hahha...

Nadia Fuzi said...

Munirah: Aku sedang berusahe...wakakkaka...=P