Monday, May 21, 2012

Entry pukul 3 pagi..

Assalamualaikum..

Dah lame betol tak  tulih belog.. Selalu nak tulis mesti sekerat jalan.. Nak tulih bukak New Post pastu save Draft.. New Post save draft... Bile ntahler nak Publish post.. Arini agak2 menjadikler gamaknye... hehehe...

Sekarang ni hidup aku main kejar-kejar dengan masa.. Berlari-lari bukan main laju.. Tup-tup dah nak dekat due date nak hantar brg costumer.. Hadoi mak aih.. Ponatnyo den.. Tapi carik rezeki manaleh mengeluh..

Rezeki Alhamdulillah... Aku sangat percaya sekarang punca rezeki 9/10 ialah datang dari perniagaan.. Tapi kene kerja kuat. Contohnye tulis Blog pukul 3 pagi. Tu contoh yang paling baik sekali.. Hehehe..

Tak tau nak tulih ape sebenarnye, tapi rase macam nak merepek menyonteng-nyonteng jugak Blog neh.. Dek sebab kepale hotak aku dengan badan sekali dah terlalu penat, aku asik pikir nak pegi bercuti jek.. Tapi macam kirim salam la sebab jadual aku dah sangat pack sampai bulan January tahun depan...

macam nilah aku...wawaw...

List order yang menghantui hidup.. haha..

Ada good news jugak.. Walaupun memenatkan.. huhu.. Insyallah aku akan start bukak kedai di Taman Mawar, Pasir Gudang, Johor...... Maybe dalam 12 June 2012.. Sebab Kedai dah menjadik antara element terpenting dalam bisnes aku sekarang.. *Cheh ayat nak best..rase nak sepak jek.. haha..
Bukan hape senang sket nak deal dengan costumer..Kalau datang rumah mcm tak berape nak privacy kesian kat incik.husbend aku.. hehe.. Costumer pon mesti segan2.. Lagipun permintaan dah sangat banyak sekarang.. bisnes tak boleh lambat2 mesti kene laju mcm kerete Ferrrarrry.. haha.. Merepek lagi Si Nadia..
Aku pon tengah survey2 Van Hiace jugak.. Dah bincang2 dana duit simpan macam cukop sebab susah nak delivery brg goodies beribu2.. nak kene hangkot 2-3 kali.. Mule2 pikir banyak kali jugak nak tambah komitment , tapi pikir balik nak takut ape..Bak kate incik husbend Nak bisnes kene berani... Nak kene amek lesen bawak Van pulok..huhuhu.. Ok berani ni.. Berani ni.. wawawa... Van nanti nak cat kaler pink eh.. Haha.. sempat lagik berangan..

Dahler.. aku nak membuta dah kejap lagi.. besok pepagi Subuh dah nak kene bangun.. Sekarang ni 5 menet pon bukan main sayang.. Tido 4 jam,lebih jek jadual dah larik..dah nak kene cover bali.. Baru tau betape pentingnye mase.. Tapi xpe muda2 kene kerja kuat sebab aku dah pikir lagi 5 tahun aku nak duduk relax jek jaga anak.. Kedai & Bisnes cume pantau2 ajek.. Okey berangan lagik. sudahler tu Nadia..
Hokeylah tengok esok ke luse aku hupdate lagikla eh. *Xpayah nak janji sangatlah Nadia oi..kang save lagi dalam Draft.. hehehehe.. 

Tengah penat2 mcm ni, tengok orang sekeliling aku rase kuat balik.. Adik aku,Husbend & emak aku memang banyak bagi semangat nak teruskan apa yang ada sekarang.. Berkat doa dari family memang banyak membantu.. Bak kate orang Kepayahan mendapatkan sesuatu kadang mengajar kita lebih menghargai...

Okeylah.. nak tido dah.. nanti aku hupdate lagi eh. Bai!

Salam..


No comments: