Tuesday, September 20, 2011

Blog yang dah bersawang...

Salam Readers...

Pekabare? Peh.. daha lame betol tak bukak blog yang dah bersawang gile... Fuh..Fuh..Fuh...
Hehehe... bukan tak nak bukak, tetapi mase sangat mencumburui kite... (ayat takleh blah..)

AL-maklumla sejak dapat keje baru ni bz gile mcm nak hape..daripada pagi smpai ke petang kadang hujung bulan tu sampai bawak ke malam duduk mengadap depan komputer.. Bile la keje nak abeh ek.. Sampai mati pon ade jek keje... (tibe2 nak membebel...hehe)

Aku baru jugak join kompeni neh..  IOI Group, dekat Pasir Gudang... sini OK daripada kompeni yang aku penah keje sebelom neh.,.. Kebajikan terjaga and takdelah tension tahap tapir nak termuntah hijau...

TAsk die aku rase boleh bawak lagila walaupun kadang2 matematik Al-Gebra Kepale Hotak yang diorang cipta ni kadangkala boleh buat aku jadik sawan..  tapi seronok kat sini.. Opis rase macam dekat New York... yang penting bilik air die best macam bilik air dekat Hotel Grand Paragon.. hehehe....(bau wangi jek)..Eleh Nadia tu pon nak cite.. Haha.. Ade aku kesah... haha
Sini staf2 die pon friendly..yelah ramai dah pangkat mak2..so rase diri ni macam anak2 jek.. hehe..

LAgipun aku pun bz gile ngan bisnes lagi.. Candy Buffet dah makin banyak tempahan..
Bulan 12 ni mau tercungap aku buat sensorang.. Munirah plak dah cover area Shah Alam.. so banyak bende yang aku kene prepare sendiri.. Hadeh.. Nak meniage sangat kan..
Tapi xpela.. Rezeki tu.. Satu bulan Mahsyuk sapo nak bagi kan..

Cerita pasal raye plak... Duit aku pon dah makin nipis.. Haha.. Beli baju raye RM 40 tapi belanje raye sampai 2ribu.. aku pon tak tau mane pegi duit tersebut.. hehehe... Anggapla yang telah lesap itu satu sadaqah...huhuh..
Raya tahun ni raya umah mak mentua la.. Balik malam raye.. Rendang ketupat dah siap masak.. Agaknye akula menantu yang paling 'Bagus" ek.. Hahaha.. Yelah.. Balik dah la malam raye...pastu bantai mencekik pagi raya sampai 4 round... Nasib mak mentua n ipar2ku aku manusia paling sporting dalam dunia.. hehehe..

K la... NAk sambung keje... NAk menghadap menatang Albert Ensteiin... Argghh..aku takpandai sebut.. yang penting keje aku ni memang susah tahap tapir...wawawawa...

K korang Take care... Berhati2 di jalan raya.. Jatuh bangun sendrik.. Jangan lupe tempah Candy BUffet ngan aku...Harga boleh bincang ....wahahha (sempat lagi... )

K byeeee............ Salam....



2 comments:

Rhymee said...

Welkom back... Thought you were lost in space. Ha ha ha... Anyway, Selamat Hari Raya and Maaf Zahir Batin. May Allah bless you and your family with great health, prosperity and happiness here and thereafter. Btw, what the heck is candy buffet? :-)

Nadia Fuzi said...

Hi Rhyme.. Heheh.. I'm here, but my mind yang agak lost... Baru teringat ada BLog..haha.. Thanks for your wish and Selamat Hari Raya too.. Maaf Zahir Batin..

=) Candy Buffet? Hehe.. Its just a simple buffet for candy. Selalunya wedding akan tempah benda2 camni.. This table utk guest makan cupcakes, chocolate, candy, fancy biscuits and a sweet things.. =)Nantila i buat satu post special for Candy Buffet... Hehehehe... Make sure u read it!! Hahaha..