Saturday, June 25, 2011

Perangai X Serupa Muka...

Salam Readers...

Buat ape? Xkan buat taik mate lg? hehehe... Yelah almaklumlah ari Sabtu ni... Tapi kalau kat umah mak aku bangun lambat2 sgt memang makan Nak kene sebat dengan Penyapu ngan Mak aku.. Hahaha... Kalau x matahari dah nak terbenam abg aku xreti2 nak bangun lg... K0t ye p0n taula penat sangat Keje ari2 bangun Subuh balik p0n malam HAri... Tapi Agak2la...  KAdang2 aku pun naik Cuak Apsal x bangun2 tid0 neh... ingatkan KOma ke ape.. Tid0 lame sangat...hahah...

Arini  ade bende sket nak St0ry... nAK Cerita pasal orang muke Cantik tapi perangai x SErupa muka.. A.K.A Kurang Ajar...

Semalam aku g KipMart Masai.. Maklum jelah..hujung bulan barang dapur semua dah habes.. Biaselahhh..aku ni kan Rajin sgt masak..so Cepat jek habes..Wakakaka... Encik Suami mengajak la daku ke Kipmart.. Lagipun arini mak nak dtg.. Kenelah masak sedap2~ MAsak KIcap ke... ... (dah habes sedaP sangatlah tu yek Nadia Oiii..)  Okeh Fine.... Aku bukak buku resepi balik Kang Okeh!! Siakap 3 rase siaPP!!

Dah habeh siap semua beli ikan Ayam dan bende2 yg same Waktu dengannye, Maka seperti biaselaH encik Suami akan menge"PORT"kan dirinya sebentar kat Kerusi Urut dan telanlah 5 Hengget kedalam mulut mesin tersebut..... Maka 15 menet lah aku akan jadik Pak JAga setia dok teng0k die sedap kene urut.. (*Padan muke k0 yg g malas urut laki k0 pehal..haha) Alah..laki aku xmarah p0ng..=P  Aku plak cm biasela dok pegang tr0li meneng0k 0rang lalu lalang...

Tengah aku d0k syi0k memerhatikan org ade s0rang awek tu Fuh memangla cun... Kalahla Mak Jah or Maks Senah (* Bukan nama sebenar) ... Die sambil jalan tengah d0k Tot Tet Tor Tet ngan Hendpon Blackberry die yg perasan dah canggih sgt tu... * Apsal ko jeles ke NAdia sbb k0 xpakai Blackberry?? Eh, aku x heran Okeh..ko pakai "i" apep0n tapi yg buat aku bengang ialah PERANGAI "Perempuan" tersebut...

Kau0rag tau naPe aku Bengang? Aku bengang sebab ade sese0rang yg bergelar "Ibu" paggil die kat blakang tapi die buat b0d0h jek.., Eh memang B0d0h la senang cite... *Mungkin die x dengar k0t? Mustahil x dengar bai sbb Mak die siap jerit nama die then die yg b0d0 ni siap buat muka xpuas hati dah 2-3kali panggil baru die t0leh belakang tenGking Mak dia cakap yg die tengah ckp dengan BF dia kat hendpon..siap ckp Mak die xreti bahase...

Dia xpernah berkira menjaga kita siang malam...;'(



Bila dah besar??Anak sape la ni??


Situasi:

*Aku kat depan k0si urut teng0k minah ni lalu.. Xsilap aku mak die panggil nama dia "Ina"

Mak kepada perempuan ni panggil dia : "Ina! Ina! Sini kejap mak nak tengok barang kat kedai ni..."
Ina ni buat Dekkk jalan dengan hendpon Blackberi nye yg canggih sgt tu.. Smbil tengah tot tet tot tet tersengih2 ckp dgn BF die..
Die lalu sebelah aku, then aku mase tu dah bengang gile, tegur Minah ni : "Eh awak, awak xdengar ke mak awak panggil tu kat blakang... saye yg pekak ni pun dengar" <------- ayat bengang~~
Dia jeling aku then baru nak t0leh belakang buat muka x puas hati mcm nak mintak Penampor ngan aku...
Mak die panggil lagi " Ina, 'Tolonglah' mak jaga Troli ni banyak barang".. Mak ai, mak die siap merayu...Ina buat b0d0h lagi.. Sambil mukanya berkerut nak Marah pandang muka mak die sambil ckp...
"Mak ni xnampak ke orang tengah ckp dengan BF orang ni??!! Xnampak Ke??!! Biar jelah troli tu.. Xkuaselah org..Nak pegi tu pegi jelah.. KEcoh la Mak nehh..!!"

Fuhhh..Siap tengking mak dia... Aku tengok perhatikan kat situ Aut0matik darah naik sampai Medula Oblogata sikit lag nak naik ke Otak Kanan...Panas si0ttt hati aku.... Kalau Adik or KAkak aku k0nfem aku dah bagi pelempang Free OF Charge kat siitu... SERIUSS!!
Lepas tu die buat selambe jek ckp2 ngan Hendpon Canggih smbil tinggalkan mak dia yg daH tua tu t0lak Tr0li yg penuh barang...
Ape perasaan kau0rang kal0 d0k kat tempat aku perhatikan benda2 cmni? Muka CAntik perangai macam Haram...

WTH... Fikir sikiT pakai oTAk sikit B0leh x?? Kalau p0n k0 tu dilahirKan 0tak tu cume ade 1 MB ke, Sila gunakan 1MB tu utUk fikir perasaan Mak ko.. bukan fikir perasaan BF kau...Sebab mak Kau yg lahirkan kau & jaga kau sampai k0 b0leh pakai Hendp0n Blackberi ko yg canggih tu...
Aku rase perempuan ni umur dalam 27~28 la disebabkan muke cun yg agak dah berusia.... So xdelah nampaK die ni dah tua sangat... Budak Kecik p0n tau h0rmat Mak Bapak, inikan dah tue x Reti pikir...
Okeh.. Nadia em0si sekarang ni...Wawawa...

Okeh Pesanan Penaja kepada Encik Lelaki yg asik nak carik isteri cantik jek, Sila tengok perangai Mereka dulu yek... KAlau mereka b0leh 'TAPIS'' anda, kenape plak korang xb0leh... Mak die sendri xb0leh nak h0rmat , apelagi nak h0rmat mak kau nanti?? kan?
Aku bukanLah nak em0si nak marah2 sangat, Tapi Sebenarnya perasaan sedih lagi menebal dalam hati.. MAsekan se0rang anak yg masih muda belia n bertenaga biaRkan Mak dia yg dah tua men0lak Troli penuh dengan barang2...Dont think it such a SIMPLE thing! You know that this is s0oo RUDE!!!
Aku tengok pun LuLuh hati... Sebak.. Hai Anak owh anak... Sem0ga Allah SWT berikan Hidayah pada dia....

Bende ni utk peringatan pada aku dan kita semua jugaK... Aku bukanlah nak ckp aku 100% persentt baik sgt but for this kind of thing PLEASE dont do that...Aku percaya mak kita xkan ajar perkara yg tak baik pada kita.. Mak kita adelah antara manusia yg paling berharga... Dia xpernah berkira jaga kita dan bersama denga kita walau apa jua keadaam... Xkan la setakat t0lak tr0li pun kita nak berira sangat dengan dia...Rapuhnya dan sampainya hati kita...

Fikirla dan sayangi dia sementara kita masih lg b0leh melihat senyuman dia kat dunia ni...

Salam....


2 comments:

hida izzati said...

sabar kak.manusia akhir zaman semakin tak tahu nak hormat orang tua pun.percayalah kak.rasanya situasi mcm akak ni saya dah banyak kali nampak dan tegur tapi saya pulak yg dimarahnya kata menyibuk sahaja.sabor je laa

~pojie~ said...

x patot xpatot...huhu