Wednesday, June 8, 2011

Gambit Saifullah.. isu Minta Maaf & Teguran Video Clip neh.. Mcm2 la...

Salam semua...

Peh .. baru tinggal bape hari dah berabuk blog aku..huhuh...Fuh-fuh-fuh....
Yelahh.. Blogger sambilan mcm aku manelah nak mengupdate bebagai sgt...Follower p0n ade bape ketul jek.. Tapi time kasehla sebab sudi mempollow aku yeh .. Yeahhh...

Well Sila tengok Tajuk kat Atas... Alah.. Satu Malaya dah tau... Aku jek ketinggalan Zaman baru nak mengupdate bebagai pasal neh.. Mungkin ade plak yg baru nak tau, apelah yg dok kec0h2 pasal si Gambit Saifullah neh......

Ye.. die 2 Pengarah VC-video clip ye anak-anak... Lagu -Marilah... Nyanyian Prema Yin.. aku xnak link VC tu kat sini.. sbb aku xnak jamukan mata k0rang dengan meneng0k bende x berpekdah tu.. Xpasal2 aku yg dapat d0sa bg k0rang tengok VC x berm0ral tu... Dok tergelek2 depan peti ais... Pastu si Minah tu siap baring dok menari2... Oh Tidak!! Tak sanggup aku nak menstory mori tentang keadaan VC tu.. Aku tgk VC tu p0n aku dah pening, muntah n berdekah2 dok gelak ngan adik aku...=P

PAsal isu ni jugak semua pihak d0k melenting2 panas bak ikan kering yg dijemur kat atas Zink blakang umah mak aku... Blogger yg satu hal maki hamun die pastu si VC ni Mane taknye buat malu Orang Islam jek... Tapi Si Gambit cakap tu bukan untuk PAsaran Malaysia ye anak2 tu pasaran HAmareka.. eh silapp ejaan... Amerika......maklumla dulu Geografi dapat B3... Abes kalau HAMAREKA sangat apsal kau buat lagu Bahase Melayu? Nape kau x buat bahase Inggeris.. Kau nak suruh mat salleh tu nyanyi lagu Prema Yin tu bukak kamus teng0k word satu-satu eh???

Aku xdelah nak maki si Gambit neh dan aku jugak seratus dua puloh peratus x Menyokong langsung VC neh... Kang aku maki aku p0n dapat d0sa same...
Si Gambit aku dengar kate dah mintak Maaf... Tapi ade perkataan-perkataan yg xbest keluar dr dia selepas dia mintak maap.. Anjing , fingger , asshole.. Argghh...aku xtau perkataan b0d0h tu semua... Tapi aku memang tak sukeeee... Kau ni Gambit mintak maap X ikhlas ke???





Best sesangat ke ape pangil orang ANJING? Marah plak rase...Relaks2 Nadia.... Aku lagi marah bila kau ni Gambit xreti2 nak removed VC kau tu... Delete la terus Bai.. Ape susahnye... Jangan le buat malu ORG ISLAM...
Sampai kawan aku bergama Kristian pun d0k teng0k VC tanya aku n ckp...
"""ISLAM nowaday is Totally uptodate ya???Xb0leh pegang sesama Islam but b0leh pegang org yg bukan Islam.. Maybe its different ya on hukum... Ya.. Gambit is up to date... He breaking dat rek0d!..."""  Terasa terhinanya dan tercabarnya aku bila segelintir org bukan Islam memandang kita sebegitu........
.............
....
..
.



Harini Seniman Malaysia menegur Gambit Saifullah di mStaronline:


Seniman Tegur Gambit, Jangan Malukan Negara
Harun Salim Bachik
PETALING JAYA: Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) menasihatkan pengarah klip video kontroversi, Gambit Saifullah supaya tidak membandingkan hasil karyanya dengan filem-filem lain sebaliknya harus bertanggungjawab dengan apa yang dilakukan.
Presidennya, Harun Salim Bachik berkata, tindakan Gabit menghasilkan klip video lagu Marilah dianggap tidak bermoral selain mencemarkan imej negara jika dipasarkan di luar negara.
"Jangan dia (Gambit) bandingkan filem ...Dalam Botol dan filem lain dengan klip video itu kerana kreativiti yang dia hasilkan tidak memberikan manfaat dalam konteks budaya Malaysia.
"Lagipun, apa yang dipaparkan di dalam drama dan filem mempunyai mesej tertentu yang lebih jelas berbanding klip video kerana ia mempunyai masa yang singkat selain boleh memberi macam-macam tafsiran," katanya kepada mStar Online di sini, Selasa.
Gambit
Harun diminta mengulas berhubung penyebaran klip video Marilah nyanyian Prema Yin yang dilakonkan dengan aksi berahi melibatkan penyanyi itu dengan pelakon Shahz Jazle.
Alasan Gambit, aksi yang di arahkannya itu adalah untuk pasaran Amerika Syarikat.
Harun berkata, sebagai rakyat Malaysia, Gambit seharusnya menghasilkan klip video yang memaparkan budaya-budaya negara ini untuk diketahui bangsa asing bukannya menampilkan sesuatu yang boleh mencemar nama negara.
"Klip video itu agak keterlaluan. Walaupun ia dihasilkan untuk pasaran luar negara, mereka sepatutnya peka dengan budaya dan agama rasmi negara kita iaitu Islam serta budaya yang kita amalkan.
"Jadi, mereka perlu berhati-hati melakukan klip video itu dan jangan terlalu terikut-ikut dengan budaya barat," jelasnya lagi.
Katanya, banyak lagi unsur lain yang boleh diterapkan untuk menyampaikan kasih sayang dan cinta dalam sesebuah karya.
Bukan sahaja Gambit kata Harun sebaliknya Prema Yin dan Shahz Jazle turut bertanggungjawab dalam kontroversi berkenaan.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ok Sambung balik...
Ye... Bukan sekadar mintak maaf n say "SORRY GUYS" but you need be responsible.... Aku maapkan ko tapi Please removed your VC.. Matlamat kau  xkan menghalalkan cara... Pada pandangan mata kau yg bandar sgt tu.. Ala relakla biasela VC mcm ni mcm x biase jek... ye pada aku yg kampung ni.. Aku memang x biase..... dan...
"Aku xnak anak2 aku tgk VC kau tu n cakap... Shah Jazle ngan Prema Yin tu kat luar VC xkawen pun mak... Boleh jek buat mcm tu...??? "
KAU NAK TOLONG JAWABKAN KE GAMBIT SAIFULLAH???
Urm.. Bila renung jauh2 ... Kita ni semua selalu pandang remeh tentang hal Agama... Tgk perkara2 mcm tu mcm xdepape and take its as A simple thing...
Susah nak nasihat org Pandai ni... Nanti kena anjing-anjingkan....
Pikirla2 Gambit oi... Kalau dah Perintah Allah & LaranganNya kau pandang remeh temeh, apekan lagi nasihat aku ni.... Dahla kawan... Aku nak stop kang makin aku tulih makin mendidih darah aku naik ke Medula Oblogata..n MARI kita ramai2 d0k berhenti Maki Hamun Gambit Saifullah Neh & Doakan diri kita n Gambit Saifullah ni dapat Hidayah dr Allah SWT..........................................................................
.......................................................
.....................................
.....................
Hati bertafakur lagi memikirkan dunia yg semakin ke penghujung Nya....tapi manusia masih menganggap se0lah-0lah dunia ini baru bermula.....














Betapa Hamba mu ini jauh darimu... Semoga Allah ampunkan dosa-dosa kita...


Wassalam




5 comments:

eyfa hanies said...

nad, orang yang terlalu terlebih "agama" sampai tak tau hukum hakam... bongkak.. cara dia mintak maap pun terang terang tak EKHLAS... siap ader "bitch" kat ujung ayat tu sincere ke?
aku pernah spent 2 hour dgn gambit ni... mas ephotoshoot.. bapak "SOMBONG" bajet bagaiiii... poyo terlebih... dafi yang anak vvip pun ok je tegur aku mase same2 ader time tu.. yg dia entah dari mana dtg boleh bodoh sombong sgt!

eyfa hanies said...

hes not sincere enough untuk his appologise... terlalu bongkak untuk tunduk. org yg terlebih "barat" sampai tak tau nak differ hukum hakam etika islam n sensitiviti rakyat mesia. dia lupa kot.. mesia ni asia tenggara, bukan dekat over sea

Anonymous said...

dunia oh dunia..

cpahniza said...

hehe dh tgk vc tuu...dasyatt!!

Anonymous said...

Aku anon sebab aku xdak akaun blog.
So aku setuju sgt dengan ko neh.Si gambit memang xsedar diri.dok berak cangkung kat Malaysia adehati nak HAMERIKA sgt.Taubatlah oiiii